X

Kurz: Va trebui să trăim cu noi restricţii severe după 7 decembrie

Austria ar urma să păstreze “restricţii severe” şi după expirarea, puţin peste o săptămână, a actualelor măsuri de lockdown, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz pentru ziarul Kleine Zeitung, conform Reuters, potrivit agerpres.

Lockdown-ul naţional din Austria ar urma să fie ridicat la 7 decembrie, dar nu este clar încă ce va însemna asta pentru industria de schi, un pilon al sectorului turistic, reprezentând circa 15% din producţia economică, sau pentru viaţa în general în Austria.

Citește și : Rusia înregistrează într-o săptămână aproape tot atâtea cazuri de COVID-19 ca în toată luna septembrie

În interviul pentru Kleine Zeitung, Kurz a spus că austriecii vor fi nevoiţi să se confrunte cu restricţii pentru săptămâni şi luni, adăugând că măsurile care vor anunţate miercuri depind de evoluţia cazurilor de COVID-19.

“Cu cât va fi mai mare numărul infecţiilor, cu atât va fi mai greu să introducem măsuri pentru redeschidere. Va trebui să trăim cu noi restricţii severe după 7 decembrie”, a declarat Kurz în interviul apărut duminică.

Guvernul intenţionează să înceapă redeschiderea cu magazinele şi şcolile, a precizat el, adăugând că în paralel vor fi luate măsuri de precauţie spre relaxare.

Întrebat despre un potenţial sezon de schi, Kurz a declarat că facilităţile de sport şi de petrecere a timpului liber nu vor face parte din primele măsuri de relaxare, dar că guvernul intenţionează să permită mai multe sporturi în exterior şi individuale în viitorul apropiat.

Citește și : Incendiu la un centru de migranţi în nordul Parisului, opt răniţi

“Separat de asta este chestiunea turismului”, a mai spus el.

Kurz a explicat că tradiţia întâlnirilor de după schi în barurile şi restaurantele de la munte nu se va putea relua decât cel mai devreme peste un an.

 

Tags: Austriacovid-19lockdownrestricțiiSebastian Kurz
Categorii: Diaspora