X

Kurzii s-au luat la bătaie cu turcii într-un oraş francez

În jur de 50 de kurzi şi turci s-au încăierat duminică seara în oraşul Mantes-la-Jolie, regiunea pariziană, după ce au fost anunţate rezultatele alegerilor din Turcia, fără a se înregistra răniţi sau să fie operate arestări, au anunţat luni surse ale poliţiei locale, informează AFP, potrivit agerpres.

Locuitori din Val-Fourre, o periferie sensibilă situată la nord-vest de Paris, dintre care unii aveau “bâte” şi “săbii”, s-au confruntat în jurul orelor locale 22:00 (20:00 GMT).

Citeşte şi: TOŢI poliţiştii dintr-un oraş mexican au fost arestaţi

Sosirea poliţiei a dus la o dispersare “în calm” a acestei încăierări, subliniază poliţia, care nu a înregistrat niciun rănit şi nu a arestat nicio persoană. Forţele de ordine au rămas în timpul nopţii la faţa locului, “pentru a aplana situaţia”.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost reales din primul tur, duminică, pentru un nou mandat cu puteri sporite, fiind adeptul unei linii de mare fermitate faţă de minoritatea kurdă.

Citeşte şi: Cutremur puternic în sudul Greciei

Autorităţile turce continuă să lupte în regiune împotriva insurecţiei kurde care a început în 1984. Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a dus iniţial o luptă armată pentru crearea unui stat kurd independent, cere în prezent o autonomie mai extinsă a regiunii. PKK este considerat drept organizaţie teroristă de către Ankara, de Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană.

În sud-estul Turciei se înregistrează frecvent confruntări între forţele de securitate turce şi rebeli kurzi, de la ruperea în vara anului 2015 a unui armistiţiu între PKK şi Ankara. 

Tags: alegerifrantakurziMantes-la-JolieparisPartidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK)Recep Tayyip ErdoganturciturciaVal-Fourre
Categorii: Diaspora