Kurzii din Siria acuză Moscova că ar fi blocat un acord cu Damascul în regiunea Afrin

Publicat:

Moscova a pus obstacole în calea unui acord între guvernul sirian şi miliţiile kurde pentru a permite forţelor guvernamentale să intre şi să apere regiunea Afrin din nordul Siriei, vizată de o ofensivă militară turcă, a declarat un oficial kurd, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Negocierile se desfăşoară de o săptămână, însă ruşii au pus obstacole pentru a nu permite ca un astfel de acord să fie implementat”, a declarat Suleiman Jaafar, un membru al consiliului local din Afrin.


Citeşte şi: Maduro cere o întâlnire cu Trump pentru stabilirea unui dialog

Acordul ar prevede ca forţele guvernamentale siriene să sprijine combatanţii kurzi din enclava Afrin împotriva loviturilor armatei turce.

“Avem informaţii solide că Rusia a dat undă verde Turciei să distrugă totul în Afrin”, a declarat el prin telefon pentru dpa.

Oficialul kurd a sugerat de asemenea că Statele Unite se coordonează cu ruşii. “Se pare că cele două superputeri (SUA şi Rusia) au dat Turciei mână liberă să atace Afrin”, a mai spus el.

Washingtonul este principalul susţinător al luptătorilor kurzi, cea mai eficientă forţă de pe teren în lupta împotriva grupării extremiste Statul Islamic (SI).

Citeşte şi: După recenta graţiere, Alberto Fujimori riscă să fie iar trimis la închisoare

În ianuarie, Ankara, sprijinită de rebelii sirieni aliaţi, a lansat “Operaţiunea Ramura de Măslin”, o ofensivă care vizează miliţia kurdă siriană Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), considerată de Ankara drept “teroristă”, dar care este un aliat-cheie al Statelor Unite în lupta împotriva Statului Islamic.

Ankara consideră YPG o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii şi care a condus o insurgenţă timp de decenii în Turcia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.