X

Kuweit:Decizia SUA de a retrage o parte din sistemele de rachete din Orientul Mijlociu este o ‘procedură internă şi de rutină’

Armata kuweitiană a afirmat miercuri că decizia Statelor Unite de a retrage o parte din bateriile antiaeriene şi de rachete din câteva ţări din Orientul Mijlociu reprezintă o ‘procedură internă şi de rutină’, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Statul Major kuweitian a afirmat într-un comunicat că decizia Washingtonului a fost luată în coordonare cu armata Kuweitului şi că sistemele de apărare ale ţării nu vor fi afectate de această hotărâre.

Citește și : Şeful diplomaţiei americane anunţă momentul prielnic pentro o nouă întâlnire Trump-Kim

‘Sistemul de rachete Patriot din Kuweit protejează şi acoperă în mod independent toate frontierele sale geografice’, se arată în comunicat.

Cotidianul Wall Street Journal a anunţat miercuri, citând responsabili militari americani, că Pentagonul va retrage luna viitoare patru sisteme de rachete Patriot din Iordania, Kuweit şi Bahrein.

Publicaţia precizează că această măsură ilustrează o deplasare a interesului de la conflictele de lungă durată din Orientul Mijlociu şi din Afganistan. Armata americană se concentrează de acum asupra tensiunilor cu China şi Rusia, a adăugat Wall Street Journal, citând responsabili militari de rang înalt.

Citește și : Papa Francisc ia atitudine în problema migraţiei din Europa

Tags: armataBahreiniordaniaKuweitOrientul MijlociuStatelor Unite
Categorii: Sinteze