X

Kuweitul îşi recheamă ambasadorul de la Beirut

Kuweitul a decis sâmbătă să-l expulzeze pe însărcinatul cu afaceri al Libanului şi şi-a rechemat pentru consultări ambasadorul de la Beirut, după anumite declaraţii ale ministrului libanez al informaţiilor în legătură cu războiul din Yemen, transmite AFP, potrivit agerpres.  

”Statul Kuweit a decis rechemarea pentru consultări a ambasadorului său din Liban şi plecarea însărcinatului cu afaceri de la ambasada Republicii Libaneze din Kuweit în termen de 48 de ore”, a indicat Ministerul de Externe kuweitian, citat de agenţia de presă Kuna.

Citește și : Austria înregistrează aproape 6.000 de infectări în ultimele 24 de ore

Într-un comunicat, diplomaţia kuweitiană îşi explică decizia prin ”eşecul” guvernului libanez de ”a răspunde la declaraţiile inacceptabile contra regatului Arabiei Saudite şi celorlalte ţări din Consiliul de Cooperare al Golfului”.

Arabia Saudită a anunţat vineri că şi-a rechemat ambasadorul din Liban şi a cerut plecarea ambasadorului libanez din regat după ce ministrul libanez al Informaţiilor a criticat intervenţia coaliţiei militare conduse de Riad în Yemen. Regatul saudit a decis, de asemenea, să ”oprească toate importurile libaneze” şi şi-a exprimat ”regretul” faţă de înrăutăţirea relaţiilor cu Libanul.

O măsură similară cu cea a Arabiei Saudite a luat şi Bahreinul.

Citește și : Angela Merkel va efectua o vizită de adio în Franţa

Într-o emisiune de televiziune din 5 august şi difuzată luni, Georges Kordahi, actualul ministru libanez al informaţiilor, dar care nu era încă membru al guvernului la acea vreme, a calificat drept ”absurd” războiul purtat din 2015 în Yemen de coaliţia militară şi a apreciat că este ”timpul să înceteze”.

Declanşat în 2014, în războiul din Yemen şi-au pierdut viaţa zeci de mii de persoane, majoritatea civili, şi milioane de persoane au fost strămutate.

Tags: BeirutKuweitrazboiYemen
Categorii: Sinteze