Kyaw Zwar Minn a rămas FĂRĂ mandatul de ambasador al Myanmarului în UK

Publicat:

Ministerul de Externe de la Londra a informat joi că a fost notificat de autorităţile din Myanmar cu privire la încetarea mandatului ambasadorului acestui stat în Regatul Unit, după ce diplomatului nu i s-a permis accesul în reprezentanţă de către apropiaţi ai juntei, transmite AFP, potrivit agerpres.

Londra trebuie, prin urmare, să accepte decizia guvernului din Myanmar privindu-l pe Kyaw Zwar Minn, a precizat Foreign Office, subliniind că poziţia sa generală este de a recunoaşte state, nu guverne.


Citește și: Madrilenii se înghesuie să se vaccineze cu AstraZeneca

Numele înlocuitorului lui Kyaw Zwar Minn nu a fost anunţat.

Diplomaţi apropiaţi juntei au luat controlul ambasadei miercuri seară şi i-au refuzat accesul ambasadorului Kyaw Zwar Minn, un susţinător al şefei guvernului civil, Aung San Suu Kyi, înlăturat printr-o lovitură de stat militară la 1 februarie.

După ce a aşteptat în zadar în faţa porţii misiunii diplomatice, ambasadorul şi-a petrecut noaptea în maşina sa.

‘Condamnăm acţiunile de intimidare ale regimului militar din Myanmar la Londra ieri’, a reacţionat joi şeful diplomaţiei britanice Dominic Raab, într-un mesaj postat pe Twitter.

Salutând ‘curajul’ ambasadorului, Raab a reluat apelul la încetarea ‘violenţelor îngrozitoare’ din Myanmar şi la ‘restabilirea rapidă a democraţiei’.

Kyaw Zwar Minn a acuzat miercuri o personalitate militară apropiată juntei că ‘ocupă’ ambasada, denunţând ‘un fel de lovitură de stat’.

Citește și: Democrații lui Moon Jae-in PIERD alegerile în Seul şi Busan

Întrebat de AFP despre identitatea celor din interior, el a răspuns: ‘Ataşatul militar, ei ocupă misiunea mea’.

Potrivit Asociaţiei de asistenţă a prizonierilor politici (AAPP), în jur de 600 de civili au fost ucişi în cursul represiunii exercitate de forţele de securitate după lovitura de stat.

Marea Britanie a sancţionat mai mulţi responsabili ai juntei, printre care comandantul-şef al armatei, Min Aung Hlaing, şi conglomerate având legături cu militarii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.