Kyriakos Mitsotakis: Locul Serbiei este în Uniunea Europeană

Publicat:

Grecia susţine Serbia pe drumul său de aderare la Uniunea Europeană, a declarat miercuri prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, la Atena, după o întâlnire cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic, relatează DPA, potrivit agerpres.

“Locul Serbiei este în Europa. Procesul de aderare trebuie încheiat”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă comune.


Citește și : Parlamentul lui Viktor Orban aprobă legea care CENZUREAZĂ teatrele din Ungaria

Aleksandar Vucic a salutat prietenia tradiţională între cele două ţări creştin-ortodoxe. “Sper că vom fi în curând împreună în Uniunea Europeană”, a spus el.

UE a lansat negocierile de aderare cu Serbia în 2013, dar până în prezent nu se întrevede o posibilă dată pentru aderare. Termenul cel mai recent menţionat este 2025, menţionează DPA.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi premierul grec Kyriakos Mitsotakis au semnat miercuri o declaraţie comună privind stabilirea unui parteneriat strategic între Serbia şi Grecia, relatează Tanjug.

Potrivit preşedintelui sârb, declaraţia prevede, printre altele, cooperare economică, precum şi în domeniile securităţii, ştiinţei şi educaţiei.

Citește și : COP25 intră în linie dreaptă şi intensifică lucrările aproape de sfârşit

Pe lângă declaraţia comună, mai precizează agenţia de ştiri sârbă, a fost semnat şi un program interguvernamental de cooperare în educaţie, ştiinţă şi dezvoltare tehnologică, valabil pentru perioada 2020-2022, de către ministrul grec de externe Nikos Dendias şi ministrul sârb al educaţiei, Mladen Sarcevic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.