X

L-au chemat pe Recean în Parlament. Comuniștii și socialiștii cer explicații

L-au chemat pe Recean în Parlament. Comuniștii și socialiștii cer explicații

Comuniștii și socialiștii au cerut, astăzi, în plenul Parlamentului, audierea prim-ministrului Dorin Recean.

Citește și: Atenție! Avem resurse de apă limitate

Deputații BCS au întrebări legate de informațiile apărute în spațiul public cu privire la eventualitatea privatizării   S.A. „RED-Nord”.

”În ultimii ani, Republica Moldova s-a împrumutat pentru a dezvolta logistica rețelelor electrice și acum se propune privatizarea celei mai mari întreprinderi care, de fapt, deservește tot nordul Republicii Moldova, având bunuri în valoare de circa 53 miliarde de lei. În spațiul public figurează mai multe cifre care sunt mult mai mici decât adevăratul cost al acestei întreprinderi. Suntem deranjați și indignați de faptul că ministrul Energiei propune această întreprindere spre privatizare, deși acest minister ar trebui să investească și să dezvolte întreprinderea”, a menționat socialistul Vlad Bătrîncea.

La rândul său, deputatul Radu Marian, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, a explicat că aceste temeri sunt nemotivate.

„Am solicitat și noi clarificări de la Guvern. Eexista interes din partea anumitor țări, însă, la acest moment, Guvernul nu analizează oportunitatea de a identifica investitori pe rețelele electrice nord”, a explic Radu Marian.

Solicitarea deputaților BCS de a-l audia pe premierul Dorin Recean nu a fost acceptată de majoritatea parlamentară.

Tags: deputați BCSDorin ReceamParlamentul R. MoldovaRecean în Parlament
Social