X

La 20 de ani de la masacrul de la Columbine, autoritățile din Colorado vor demolarea liceului

Conducători ai învăţământului public de stat din Colorado lucrează la un proiect care prevede demolarea Liceului Columbine, teatrul unui atac armat soldat cu 13 morţi, în urmă cu 20 de ani, şi construirea unei instituţii cu acelaşi nume în apropiere, la Littleton, lângă Denver, relatează Reuters, potrivit news.ro .

Proiectul, anunţat joi de superintendentul şcolilor publice de la Jefferson Jason Glass intr-o scrisoare deschisă adresată personalului, părinţilor elevilor şi elevilor de la Columbine, are la bază ideea că actuala instituţie rămâne o ”sursă de inspiraţie” în vederea unor posibile noi masacre.

Citește și : Originea produselor este cel mai important criteriu pentru europeni la achiziţia de alimente

O tânără în vârstă de 18 ani, rezidentă în Florida, s-a sinucis în aprilie, în timp ce era căutată de către autorităţile din Colorado şi FBI din cază că ar fi evocat un plan al unui atac, declarându-se inspirată de masacrul de la Columbine.

Fostul director de la Columbine, Frank DeAngelis, pensionar în prezent, a confirmat că a fost consultat de către Glass şi a apreciat că este o ”idee bună”.

”A devenit o atracţie turistică”, a deplâns el, referindu-se la numeroşi curioşi care vin să se fotografieze în faţa instituţiei.

Acest nou campus şcolar ar urma să păstreze numele ”Columbine”, afirmă Jason Glass, pentru a ”onora mândria şi curajul” care leagă comunitatea de acest nume.

Culorile instituţiei şi mascota acesteia urmează să fie păstrate, adaugă el.

Administraţia şcolară se află la începutul discuţiilor, a subliniat oficialul, adăugând că opinia populaţiei cu privire la acest subiect este de asemenea binevenită.

Citește și : Inundaţii de proporţii în Japonia. Sute de persoane au fost evacuate!

La 20 aprilie 1999, doi elevi de la Columbine au intrat în instituţie înarmaţi cu puşti şi arme semiautomate şi au ucis 12 adolescenţi şi un profesor, după care s-au sinucis. Alţi aproximativ 20 de elevi au fost răniţi în acest atac armat.

Tags: ColoradoColumbineDenverJefferson Jason GlassLittletonmasacru
Categorii: Știrile zilei