La 6 luni după un seism puternic, zeci de mii de indonezieni trăiesc în adăposturi improvizate. Circa 6000 de copii au rămas pe drumuri!

Publicat:

Zeci de mii de indonezieni, între care circa 6.000 de copii, trăiesc încă în adăposturi temporare după cutremurul urmat de tsunami care a devastat oraşul Palu din Indonezia în urmă cu şase luni, potrivit mai multor organizaţii internaţionale şi ONG-uri, relatează AFP, potrivit agerpres.

Un seism cu magnitudinea 7,5 şi un tsunami au devastat pe 28 septembrie coasta de vest a insulei Sulawesi, provocând moartea a mai mult de 4.300 de persoane, potrivit agenţiei de gestionare a dezastrelor.


Citeşte şi: Incidentul cu autobuzul deturnat în Milano reaprinde o discuţie privind cetăţenia acordată migranţilor

Circa 170.000 de locuitori din oraşul Palu şi din regiune şi-au pierdut sau şi-au abandonat locuinţele, iar cartiere întregi sunt în ruină, chiar dacă activitatea a fost reluată în restul oraşului.

‘La şase luni de la dezastru, suntem foarte îngrijoraţi să constatăm că aproximativ 6.000 de copii trăiesc încă în adăposturi temporare, precum corturi, şi că alte câteva mii trăiesc în clădiri deteriorate’, a declarat Tom Howells de la ONG-ul Salvaţi copiii.

În momentul seismului, cartiere întregi au fost înghiţite de sol în urma mişcărilor telurice, un proces cunoscut sub numele de lichefiere.

‘Cum să reconstruieşti un oraş când cartiere întregi au dispărut pur şi simplu sub pământ’, a declarat declară Jan Gelfand, care conduce operaţiunile Crucii Roşii în Indonezia.

Procesul de reconstrucţie este ‘foarte lent’ şi adesea complex, a mai spus el.

Citeşte şi: Pentagonul deblochează un miliard de dolari pentru zidul lui Trump

Dezastrul a afectat zeci de mii de clădiri, dar şi bărci de pescuit, magazine şi sisteme principale de irigaţie extrem de importante pentru agricultori.

‘Persoanele afectate din aceste comunităţi au nevoie de o sursă regulată de venit pentru a reveni la o anumită normalitate’, a declarat Christophe Bahuet, directorul PNUD pentru Indonezia.

Autorităţile indoneziene au evaluat la circa 900 de milioane de dolari costurile dezastrului, iar Banca Mondială a oferit ţării un împrumut de până la 1 miliard de dolari pentru a ajuta la reconstrucţia regiunii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.