La Amnesty International există o cultură toxică a muncii (raport)

Publicat:

Un raport al KonTerra Group coordonat de mai mulţi psiholog relevă faptul că la Amnesty International există o cultură a muncii „toxică”, intimidările, umilinţele publice, discriminarea şi abuzurile de putere fiind la ordinea zilei, scrie The Guardian, scrie news.ro .

Raportul, care a fost realizat după ce doi membri ai staff-ului de la Amnesty s-au sinucis anul trecut, indică existenţa unei dinamici de tipul „noi versus ei” periculoasă şi o lipsă totală de încredere în conducerea grupării.


Citește și : Căldură neobișnuită în Argentina. Temperaturile au bătut toate recordurile în Patagonia

În raport se arată: „Conflictele din organizaţie şi dovezile de nepotism şi ipocrizie vor fi folosite de guverne şi alţi oponenţi ai Amnesty pentru a ataca gruparea în întreaga lume punând astfel în pericol misiunea sa”.

„Există multiple informaţii care arată cum managerii umilesc staff-ul în întâlniri, exclud intenţionat anumiţi membri ai staff-ului sau fac comentarii precum: „Eşti mizerabil!” sau „Ar trebui să îţi dai demisia! Dacă rămâi în poziţia asta, viaţa ta o să fie un calvar”, este precizat în raport.

Consultanţii de la KanTerra Group care s-au concentrat asupra sediului internaţional al Amnesty de la Londra au descoperit că organizaţia funcţiona într-o „stare de urgenţă” după un proces de restructurare care a implicat o decentralizare şi mutarea staff-ului mai aproape de zonele cu conflicte.

Multe persoane din staff-ul Amnesty şi-au descris profesia ca fiind o vocaţie şi au afirmat că există riscul „stresului secundar sau al unor traume psihice” din această cauză.

Însă, conform raportului, sursele problemelor de sănătate sunt mai numeroase. Cultura de adversitate, eşecurile în management şi presiunile unui volum mare de muncă sunt printre cele mai importante cauze ale problemelor de sănătate.

Raportul a fost bazat pe un sondaj realizat pe 475 de persoane şi pe mai multe interviuri.

„Amnesty International a avut o reputaţie că a făcut o treabă extraordinară dar că este un loc de muncă dificil. În mai multe interviuri a fost folosit cuvântul „toxic” pentru a descrie cultura muncii de acolo, începând cu anii 90. La fel ca fraze precum „lipsă de încredere”, „adversitate” şi „intimidare”.

Membri ai staff-ului au făcut referire la discriminare pe baza rasei şi a sexului şi a orientării sexuale.

Citește și : Rusia acordă un credit uriaș Cubei și continuă cooperarea cu Venezuela

De asemenea, raportul relevă mai multe cazuri de nepotism în procesul de angajare. Una dintre problemele centrale ale organizaţiei este însă faptul că mulţi angajaţi îşi sacrifică propria stare de sănătate prin a prelua un volum uriaş de muncă – „o reţetă pentru oboseală cronică”.

Kumi Naidoo, secretarul general al Amnesty, a declarat că acest raport este îngrijorător şi dificil de citit. Într-un comunicat, el a precizat că va publica un plan privind o reformă până la sfârşitul lui martie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.