La Dondușeni, niște persoane au tăiat copaci și sau ales cu amenzi în valoare de 1200 de lei

Publicat:

La Dondușeni, niște persoane au tăiat copaci și sau ales cu amenzi în valoare de 1200 de lei

Inspectorii de mediu din Dondușeni continuă să descopere încălcări semnificative ale legislației de mediu, cu scopul de a proteja resursele naturale și a asigura respectarea normelor de mediu.
Au fost depistate două cazuri în localitatea Cernoleuca, care implică gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor și tăierea ilegală a masei lemnoase.
În pădurea gestionată de Primăria Cernoleuca, inspectorii au descoperit 51 de coate ale arborilor de specie salcâm și arțar, cu diametrul la cioată de la 9 la 18 cm, care au fost tăiați ilegal de către persoane necunoscute.
Volumul total al masei lemnoase tăiate ilegal este de 1,663 m³. Acest act de vandalism forestier reprezintă o amenințare serioasă pentru ecosistemul local și contribuie la degradarea mediului.
De asemenea, pe teritoriul primăriei Cernoleuca a fost descoperit un caz de depozitare neautorizată a deșeurilor casnice într-un loc neautorizat, pe un teren proprietate publică.
Depozitarea necontrolată a deșeurilor poate avea consecințe negative asupra sănătății publice și asupra mediului, contaminând solul și apa.
Pentru aceste încălcări, inspectorii de mediu au întocmit procese verbale de contravenție.
În cazul depozitării neautorizate a deșeurilor, a fost aplicată o amendă în valoare de 1200 de lei, conform articolului 154, alineatul 1 din Codul Contravențional al Republicii Moldova.
Inspectoratul pentru Protecția Mediului își reafirmă angajamentul de a monitoriza și sancționa toate activitățile ilegale care afectează mediul.
Autoritățile locale sunt îndemnate să colaboreze cu inspectorii de mediu pentru a preveni astfel de încălcări și pentru a proteja patrimoniul natural.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fostul portar al Germaniei, Jens Lehmann, amendat cu 135.000 de euro după ce a deteriorat garajul vecinului său cu o drujbă

Fostul portar al Germaniei, Jens Lehmann, amendat cu 135.000 de euro după ce a deteriorat garajul vecinului său cu o drujbă Jens Lehmann a fost...

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni Uniunea Europeană examinează posibile soluții de oferire a unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni...

Dezinformarea TikTok îndepărtează femeile de pilula contraceptivă în Marea Britanie și riscă sarcini nedorite

Dezinformarea TikTok îndepărtează femeile de pilula contraceptivă în Marea Britanie și riscă sarcini nedorite Serviciul Național de Sănătate (NHS) a avertizat că un număr tot...

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive În contextul desfășurării unor competiții sportive, traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.