La două săptămâni după anunțul mobilizării parțiale, în armata rusă au fost încorporaţi 200.000 de rezervişti

Publicat:

La două săptămâni după ce preşedintele Vladimir Putin a semnat ordinul de mobilizare “parţială”, în armata rusă au fost încorporaţi 200.000 de rezervişti, a anunţat marţi ministrul apărării, Serghei Şoigu, citat de AFP, potrivit agerpres.

Oficial, ar putea fi chemaţi sub arme 300.000 de militari din rezervă, care au experienţă sau competenţe utile pentru războiul din Ucraina, unde forţele ruse sunt într-o situaţie grea.


Citește și : Borisov va încerca să formeze o coaliţie de guvernare în Bulgaria, chiar dacă nu va deveni prim-ministru

“Instruirea personalului unităţilor (nou) formate se realizează pe 80 de terenuri militare şi în şase centre de formare”, a arătat Şoigu într-o şedinţă a guvernului de la Moscova. El a dat asigurări că recruţii vor fi trimişi pe front cu unităţi care au luptat deja în Ucraina.

Ministrul a susţinut, fără a face alte precizări, că la comisariatele militare din Rusia s-au prezentat “un număr important” de voluntari care nu primiseră ordine de mobilizare.

AFP consemnează însă că mobilizarea a provocat îngrijorare şi a dus chiar la manifestaţii împotriva ordinului în anumite regiuni. Zeci de mii de ruşi au plecat în grabă din ţară pentru a scăpa de încorporare. S-au semnalat şi numeroase cazuri de recrutări care nu îndeplineau condiţiile: studenţi, vârstnici sau bolnavi; Kremlinul a condamnat erorile de acest gen.

Citește și : SUA şi Coreea de Sud au executat ‘un exerciţiu cu lovituri de precizie’ după tirul cu rachetă nord-coreean

Şoigu a promis din nou marţi că tinerii chemaţi să satisfacă stagiul militar obligatoriu nu vor fi trimişi pe frontul ucrainean. La 1 octombrie, în Rusia a început recrutarea numită “de toamnă”, în cadrul căreia vor fi chemaţi sub arme 120.000 de soldaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.