X

La Festivalul Bostaniada din Criuleni a fost expus un dovleac de peste 800 kg

La Festivalul Bostaniada din Criuleni a fost expus un dovleac de peste 800 kg

Un dovleac de peste 800 de kilograme a fost astăzi vedeta festivalului Bostaniada, desfășurat în localitatea Bălăbănești, Criuleni. Bostanul gigant a fost admirat de sute de vizitatori, care au făcut coadă pentru a face fotografii. La mare căutare au fost și bucatele tradiţionale, bineînţeles, din dovleac, scrie tv8.md.

Peste 20 de tone de dovleci au fost aduse la Festivalul Bostaniada. Crescuți și aranjați cu multă grijă, vedetele evenimentului au dat culoare întregului festival. Categoric, însă, atracția vizitatorilor a fost bostanul gigant de 802 de kilograme, care, de altfel, i-a adus și trofeul familiei Spânu din Drăsliceni, raionul Criuleni. Anul acesta a fost înregistrat un record la nivel național, dar și pentru familie, care al treilea an la rând sunt câștigători.

Citește și: Recean, despre zvonurile privind vinderea pământurilor Moldovei străinilor: „Noi nu semnăm orbește documente”

Organizatorii susțin că anul acesta au bătut recordul și la numărul de participanți. Vizitatorii nu s-au lăsat așteptați, venind de la prima oră de la deschidere.

Pe lângă bostani, și-au făcut loc și lucrările meşterilor populari. Cei mai pofticioși au putut gusta din bucate pregătite din duvleac, iar pentru gurmanzi, mici șÌ frigărui au sfârâit pe gratare. Fetivalul Bostaniada este anul acesta la cea de a 13- a ediție. Oaspeții sunt aşteptați și mâine.

Tags: BostaniadaCriulenifestival
Social