La fiecare 99 de minute un lucrător şi-a pierdut viaţa într-un accident de muncă în SUA

Publicat:

Peste 5.300 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente de muncă în SUA în 2019, ceea ce înseamnă că la fiecare 99 de minute un lucrător a murit, un bilanţ-record pentru ultimii 12 ani, a raportat Biroul pentru Statistici de Muncă (BLS) în prezentarea sa anuală, transmite sâmbătă dpa, potrivit agerpres.

Cifra reprezintă o creştere de 2 puncte procentuale faţă de anul 2018, însă această creştere este de 10,3 puncte procentuale comparativ cu perioada cuprinsă între 2015-2019.


Citește și : Erdogan s-a exprimat în favoarea îmbunătăţirii relaţiilor Turcia-Israel

Însă, deşi unele locuri de muncă şi industrii sunt mai periculoase decât altele, ceea ce atrage atenţia este discrepanţa rasială, notează dpa. În rândul lucrătorilor albi, rata deceselor pe o perioadă de cinci ani a crescut cu 1,7 puncte procentuale, în timp ce în cazul lucrătorilor hispanici şi latino, creşterea a fost de 20 de puncte procentuale, în cazul lucrătorilor afro-americani de 28 de puncte procentuale, iar în cazul lucrătorilor asiatici-americani – 59 de puncte procentuale, a anunţat Consiliul Naţional pentru Siguranţă şi Sănătate Ocupaţională (COSH).

“Când standardele noastre de muncă se deteriorează, cei care suferă cel mai mult sunt lucrătorii cei mai vulnerabili”, a avertizat directorul executiv al COSH, Jessica Martinez, într-un comunicat de presă, atrăgând atenţia că mai mulţi lucrători au efectuat “munci nesigure şi precare” fără a beneficia de protecţia unui sindicat.

Citește și : Papa Francisc, în tradiţionalul său mesaj ‘Urbi et Orbi’: Avem nevoie mai mult ca oricând de fraternitate

La nivel de industrie, cel mai mare număr de decese s-a înregistrat în rândul şoferilor, însă cu 145 de decese la 100.000 de locuitori, muncitorii din industria pescuitului şi a vânătorii au înregistrat cea mai ridicată rată a mortalităţii, potrivit CNN.

Din punct de vedere demografic, lucrătorii cu vârste peste 55 de ani reprezentau 38% din numărul total al deceselor la locul de muncă, potrivit BLS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.