X

La Guvern a fost inaugurată o bibliotecă inedită

La Guvern a fost inaugurată o bibliotecă inedită

În preajma clădirii Executivului a fost inaugurat astăzi un spațiu public inedit denumit „Biblioteca Europeană”. Evenimentul are loc în contextul marcării zilei „Citește o carte”, comunică MOLDPRES.

Potrivit vicepremierului Cristina Gherasimov, prin cele șase căsuțe pline cu cărți, amplasate în jurul Executivului, sunt invitați toți cei pasionați de literatură să vină și să citească aici, pe iarbă – ori să ia o carte și să lase alta în loc.

Citește și: Trump spune că îl va numi pe Elon Musk şeful Comisiei pentru eficienţă guvernamentală, dacă va fi ales preşedinte al SUA

„Pentru alți pasionați de literatură vom crea împreună un ciclu de generozitate, împărtășind cu ceilalți cititori lecturile ce le-au plăcut. M-am bucurat să văd zeci de elevi veniți să descopere bibliotecile noastre stradale. Am aflat de la ei că le place să descopere lumea prin intermediul cărților și le-am dorit să nu-și piardă această pasiune. Pentru că o carte ne aduce, mereu, mai aproape de un vis. Eu vă invit să fim cu o carte mai aproape de Europa”, a conchis oficialul.

Tags: bibliotecă inedităguvernspațiu public
Social