La Londra se desfăşoară cea mai mare operaţiunea de securitate din istoria Marii Britanii

Publicat:

Ziua funeraliilor reginei Elisabeta a II-a marchează punctul culminant a ceea ce a fost considerată cea mai mare operaţiune de securitate din istoria Marii Britanii, relatează DPA, potrivit agerpres.

Luni, va trebui să se asigure securitatea unor mulţumi uriaşe, a multor feţe regale şi a unei liste lungi de lideri mondiali şi de alţi demnitari, iar pentru asta au fost mobilizaţi mii de poliţişti.


Citeşte şi: În Germania se profilează o amenințare severă de dezindustrializare – Black News

Comisarul-adjunct al Poliţiei Metropolitane, Stuart Cundy, a declarat că “nimic nu se compară” cu această sarcină “extrem de complexă”, spunând că este cea “mai mare operaţiune” din istoria instituţiei. Ziua de luni este “faza finală şi cea mai complexă” a operaţiunii de după moartea suveranei, a spus el.

Dimensiunea sa o depăşeşte pe cea a operaţiunilor din weekendul Jubileului de Platină şi de la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, când 10.000 de poliţişti erau la datorie în fiecare zi.

Este de asemenea şi cea mai mare operaţiune globală de protecţie din istoria Poliţiei Metropolitane, în contextul în care lideri mondiali, demnitari şi diverse alte personalităţi iau parte la funeraliile de stat.

Fostul şef al poliţiei antitero Nick Aldworth a declarat că este “probabil cea mai mare operaţiune organizată vreodată în Regatul Unit”. Ea vine într-un moment în care nivelul de ameninţare teroristă din ţară este “substanţial”, ceea ce înseamnă că un atac este “probabil”.

Poliţia şi serviciile de securitate vor fi în alertă pentru eventuale atacuri cu cuţitul, acţiuni de detonare a unor bombe sau orice alte ameninţări teroriste sau incidente.

Principala ameninţare sunt considerate actele de terorism comise individual, în special atacurile cu cuţitul. Însă poliţia trebuie să ia în considerare şi riscurile reprezentate de persoanele care ar putea lua în vizor personalităţile prezente la funeralii.

Citește și : Cum intenţionează UE să reducă facturile la energie?

Opinia publică a fost îndemnată să raporteze orice comportament suspect, experţi în securitate spunând despre potenţialii terorişti din mulţimi că ar arăta ca persoane care ar părea “în mod evident nelalocul lor” şi neinteresate de ceremonii.

Riscul unei ameninţări este “destul de mare”, în special când regele Charles al III-lea va intra în contact cu mulţimile, potrivit unui expert în securitatea familiei regale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la ‘diavolul republicii’ Jean-Marie la ‘de-demonizarea’ operată de Marine

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la 'diavolul republicii' Jean-Marie la 'de-demonizarea' operată de Marine Pe cale să devină...

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult Călătoria cu...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.