La o lună după prăbuşirea unui imobil în Florida, căutările ajung la final

Publicat:

Căutarea victimelor prăbuşirii, în urmă cu o lună, a unei clădiri de pe malul mării în statul american Florida, se apropie de sfârşit, după ce pompierii şi-au încetat operaţiunile la locul tragediei care s-a soldat cu cel puţin 97 de morţi, potrivit autorităţilor locale, notează AFP, potrivit agerpres

“Este greu de crezut că a trecut o lună de la, probabil, cea mai mare tragedie din istoria comunităţii noastre”, a scris pe Twitter sâmbătă Daniella Levine Cava, primarul comitatului Miami-Dade, unde se află oraşul Surfside.


Citește și : ‘Efect Draghi’: un adevărat boom de rezervări la vaccinare, în Italia

“Deşi locul prăbuşirii s-a limitat la o clădire de locuinţe”, “impactul său a fost resimţit dincolo de comitatul nostru, afectând vieţi din lumea întreagă”, a adăugat ea într-o înregistrare video publicată pe reţeaua socială.

Echipele de salvare şi-au încheiat vineri căutarea de rămăşiţe în dărâmăturile imobilului Champlain Towers South, au anunţat autorităţile locale. Acestea lucrau la locul prăbuşirii de la 24 iunie, când clădirea cu 12 etaje situată pe faleză s-a surpat în toiul nopţii.

Cu excepţia unui adolescent scos de sub ruine în primele ore, salvatorii nu au putut veni în ajutorul niciunuia dintre locuitorii acestei clădiri şi au anunţat la 7 iulie că abandonează căutarea de supravieţuitori în încercarea de a strânge rămăşiţele.

După ce mii de tone de moloz au fost evacuate, situl este în prezent golit şi doar câteva ziduri din fundaţie marchează în continuare amplasamentul clădirii, la nord de Miami Beach.

Autorităţile, care au reuşit să identifice 97 de cadavre, consideră că o victima este încă dată dispărută, a declarat Daniella Levine Cava săptămâna aceasta.

Citește și : SUA condamnă atacurile talibanilor împotriva foştilor translatori afgani

Poliţia comitatului Miami-Dade continuă să caute urmele celei de-a 98-a victime la locul unde a fost depozitat molozul.

Dacă, la o lună după dezastru, motivele acestuia sunt încă necunoscute, primele elemente ale anchetei au dezvăluit că structura clădirii părea degradată în unele locuri.

Restul clădirii a fost evacuat şi a fost supus unei demolări controlate la 4 iulie, deoarece autorităţile au apreciat că instabilitatea sa punea în pericol echipele de salvare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în procesul de...

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila Momente de groază, aseară, în Brăila. Un medic...

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri Radu Marian, deputat PAS, a scris că actualul guvern a construit de trei...

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova Un grup farmaceutic german, cunoscut pentru portofoliul său impresionant în oncologie, hematologie, urologie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.