La presiunea străzii, parlamentul libanez îşi amână o şedinţă controversată

Publicat:

O şedinţă controversată a legislativului libanez ce urma să aibă loc marţi a fost amânată sine die, din lipsă de cvorum, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres., citând un comunicat oficial, emis după ce sute de protestatari antiguvernamentali au blocat marţi toate drumurile de acces către parlamentul din Beirut.

Protestatarii acuză decizia preşedintelui parlamentului, Nabih Berri, de a ţine o şedinţă în care să se discute proiecte de legi referitoare la combaterea corupţiei şi amnistia generală, transmit dpa şi AFP.


Citeşte şi: Armata israeliană a doborât patru rachete siriene

‘Nu vrem să aprobe legi care îi protejează şi le servesc interesele’, se putea citi pe pancarta purtată de un manifestant. ‘Revoluţie, revoluţie’, au scandat contestatarii.

Sute de militari şi poliţişti antirevoltă au fost desfăşuraţi pentru a-i împiedica pe manifestanţi să pătrundă în clădirea legislativului.

Între forţele de ordine şi protestatari au intervenit câteva ciocniri.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Filipine! Mai mulţi răniţi şi pagube materiale însemnate

Conform unei surse parlamentare, deputaţii blocului fostului prim-ministru Saad Hariri, Forţele Creştine Libaneze, liderul druz Walid Jumblatt şi alţii din partidul Kataeb, precum şi deputaţi independenţi urmau să nu ia parte la şedinţă, la care ar fi fost prezenţi doar deputaţii blocurilor loiale preşedintelui Michel Aoun, aliaţii săi din Hezbollah, şi alţii fideli preşedintelui parlamentului.

Libanul este marcat de proteste la nivel naţional începând de pe 17 octombrie, premierul Saad Hariri demisionând după aproape două săptămâni, la presiunea străzii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.