La punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați va fi instituit control coordonat

Publicat:

La punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați va fi instituit control coordonat

Autoritățile din Republica Moldova și România își propun să deschidă un nou punct de control coordonat la frontiera Giurgiulești-Galați. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România, Irinel Ionel Scrioșteanu, în cadrul emisiunii „Spațiul Public” de la Radio Moldova, scrie radiomoldova.md.

„Da, avem în discuție și în procedură un nou punct de control coordonat. Acesta va fi Giurgiulești-Galați. Am avut întâlniri cu asistența Statelor Unite, cu Comisia Europeană, colegii din Ucraina, R. Moldova și România, pentru că vama este una mai atipică, având în proximitate și vama Reni-Giurgiulești. Evoluția este una pozitivă, autoritățile din România sprijină această formulă de control coordonat. Vrem ca această trecere de frontieră să fie un nou exemplu de bună practică. Avem așteptări sincere, mai mari de la controlul coordonat de la Albița-Leușeni, dar e un pas în plus. Este mai bine să avem control coordonat, este un control mai eficient și mai puțin costisitor pentru ambele state”, a declarat secretarul român de stat.


Potrivit lui, proiectul, elaborat de România, a fost discutat cu Comisia Europeană, iar până în toamnă speră să existe un document semnat între cele două guverne.

„Am învățat din ceea ce am făcut la Albița-Leușeni și acum pregătim mult mai bine acest control coordonat la nivel de Giurgiulești-Galați. Comisia și-a spus punctul de vedere pe acest document, el a fost deja comunicat autorităților din R. Moldova pentru un punct de vedere. În baza acestei proceduri vor demara documentele oficiale. Eu sper ca până în toamnă să avem un document semnat între cele două guverne și cât se poate de repede și ratificat de Parlamentul din România”, a adăugat secretarul român de stat.

Precizăm că punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați va fi modernizat de către autoritățile din R. Moldova și România, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și al Băncii Internaționale de Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

Proiectul „Giurgiulești-Proiect Transfrontalier RO-MD”, implementat de Serviciul Vamal în parteneriat cu Autoritatea Vamală Română, care este lider de proiect, a fost lansat oficial marți, 30 iulie, și are drept scop îmbunătățirea capacităților operaționale ale autorităților vamale din cele două state, facilitarea comerțului internațional și fluidizarea traficului transfrontalier de mărfuri și călători.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă medalie de aur la Jocurile Olimpice pentru România

O nouă medalie de aur la Jocurile Olimpice pentru România Echipajul feminin de opt rame plus cârmaci a câștigat sâmbătă în mod categoric finala probei...

Armata României face recrutări: MApN angajează peste 2.000 de soldaţi şi gradaţi

Armata României face recrutări: MApN angajează peste 2.000 de soldaţi şi gradaţi Ministerul Apărării Naţionale (MapN) desfăşoară, începând din 5 august, activităţi de recrutare pentru...

Andrei Spînu: De licitația de la Aeroport este responsabilă Agenția Proprietății Publice

Andrei Spînu: De licitația de la Aeroport este responsabilă Agenția Proprietății Publice Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, spune că de organizarea licitației pentru...

Cooperarea Serviciului Vamal cu Japan Tobacco International, continuă

Cooperarea Serviciului Vamal cu Japan Tobacco International, continuă Conducerea Serviciului Vamal a întreprins o vizită de lucru la sediul Japan Tobacco International (JTI), București.  Pe agenda...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.