X

La toamnă vom avea alegeri prezidențiale și referendum privind integrarea. Președinta solicită acțiune

La toamnă vom avea alegeri prezidențiale și referendum privind integrarea. Președinta solicită acțiune

Este aproape decis. La toamnă, moldovenii vor fi chemați la urne în cadrul alegerilor prezidențiale, dar și la referendumul privind integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Citește și: Bașcana din Comrat și liderul socialiștilor din Chișinău – primii cu poclon la Putin

Șefa statului, Maia Sandu, a cerut Parlamentului să inițieze procesul pentru organizarea referendumului. Șefa statului, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că a luat această decizie în urma consultărilor pe care le-a avut la Președinție.

„Referendumul  din toamna despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va defini prezentul și viitorul nostru pentru următorii decenii va consfinți alegerea cetățenilor în Constituție. Acesta este un proiect de țară, nu este proiectul unei persoane, nu este proiectul unui partid,  este proiectul care poate să ne asigure acel viitor pașnic, prosper și liber, pe care și-l doresc toți cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului recunoaște că urmează „provocări și încercări de a speria cetățenii” pe care i-a îndemnat să fie vigilenți, să nu creadă și să nu distribuie falsuri.

În ceea ce privește organizarea referendumului în aceeași zi cu prezidențialele, Maia Sandu afirmă că intenția Președinției, care a venit cu această inițiativă, este de a asigura o rată de participare  cât mai mare.

Potrivit șefei statului, cel mai probabil, acest exercițiu se va desfășura în luna octombrie. Referendumul va fi unul constituțional. 

Tags: alegeri prezidentialeMaia Sandu referendumpreședinta Maia Sandureferendul constituționalreferendum privind integrarea
Știrile zilei