X

La UTM au fost inaugurate șapte laboratoare noi

La UTM au fost inaugurate șapte laboratoare noi

La Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) au fost inaugurate  șapte laboratoare științifico-didactice, dotate cu echipamente de ultimă generație.

Citește și: Atenție la ce fumați! Într-o gospodărie din Fălești se fabrigau țigarete contrafăcute

Echipamentele pentru cele 7 laboratoare au fost achiziționate grație a două granturi în valoare totală de peste 5 mil 647 mii de euro, de care a beneficiat UTM în cadrul Proiectului Proiectul Învățământul Superior din Moldova, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială.

Din resursele alocate în cadrul proiectului, UTM a mai lansat două programe noi de studii, unul dintre care se referă la tehnologii digitale în fabricație, iar altul reprezintă un curriculum inovator pentru domeniul general de studii „Inginerie și activități inginerești”, orientat spre necesitățile pieței muncii și care ar răspunde la vulnerabilitățile legate de schimbările climatice.

În total, 7 instituții de învățământ superior și 6 colegii pedagogice din țară beneficiază de modernizări ale infrastructurii instituțiilor și ale programelor de studii conform cerințelor pieței muncii cu sprijinul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” în perioada 2020-2025.

Valoarea totală a proiectului constituie peste 35 de milioane de euro.

Tags: laboratoare UTMMECMinisterul Educaţiei şi CercetăriiUniversitatea Tehnică din MoldovaUTM
Știrile zilei