Lagarde: Guvernele UE şi BCE trebuie să facă mai mult pentru a depăşi criza

Publicat:

Redresarea Europei din recesiunea profundă este incompletă şi inegală astfel încât nu este momentul ca guvernele sau Banca Centrală Europeană să-şi slăbească eforturile, a avertizat vineri preşedintele BCE, Christine Lagarde, transmite Reuters, potrivit agerpres.

“Situaţia actuală a economiei este afectată de redresarea inegală, incompletă şi asimetrică, care a fost observată în trimestrul trei din 2020, după un trimestru doi extrem de catastrofic”, a explicat oficialul BCE la o conferinţă de presă.


Citește și : Putin ‘nu-şi ia mâna’ de pe Belarus. Lukaşenko este aşteptat luni la Moscova!

“Nu există motive de automulţumire! Politica noastră monetară relaxată are nevoie de sprijinul politicii fiscale, şi niciunul dintre noi nu-şi poate permite în acest moment autosuficienţa”, a declarat şeful BCE.

Joi, Banca Centrală Europeană a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei zonei euro în 2020, dar a avertizat că inflaţia va rămâne în teritoriul negativ până anul viitor.

BCE se aşteaptă acum ca PIB-ul zonei euro să se contracte anul acesta cu 8%, faţă de un declin de 8,7% previzionat în iunie. În 2021, economia zonei euro ar urma să înregistreze o creştere de 5%, faţă de un avans de 5,2% estimat anterior.

Citește și : POTOP în Tunisia! Şase oameni, dintre care trei copii, au murit în inundaţii

“Datele pe care le primim sugerează o redresare solidă a activităţii”, a afirmat preşedintele BCE, Christine Lagarde. Oficialul a avertizat: “Soliditatea redresării este în continuare afectată de incertitudini”.

De asemenea, Banca Centrală Europeană a decis joi să menţină nemodificată dobânda de politica monetară, la cel mai scăzut nivel din istorie. Potrivit unui comunicat de presă al BCE, Consiliul guvernatorilor a decis că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv minus 0,50%.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.