X

Landul german Bavaria anulează obligavitatea de purtare a măştii sanitare în transportul public

Autorităţile din landul german Bavaria au decis să renunţe la obligativitatea de purtare a măştii sanitare în transportul public după mai mult de doi ani şi jumătate de când această măsură a fost introdusă pentru a limita răspândirea noului coronavirus, informează DPA, potrivit agerpres.  

Decizia de anulare a acestei restricţii intră în vigoare sâmbătă şi a fost adoptată după ce oficialii şi guvernul local au constatat că, în prezent, spitalele bavareze tratează mai des alte boli virale, precum gripa, în comparaţie cu cazurile de COVID-19.

Citește și : ‘Negustorul morţii’ Viktor Bout a ajuns în Rusia

În landul Saxonia-Anhalt, obligativitatea de purtare a măştii sanitare în transportul public a fost anulată încă de joi.

“Legea Federală de Protecţie contra Infecţiilor asigură o bază explicită pentru purtarea obligatorie a măştii sanitare doar pentru noul coronavirus”, a anunţat ministrul Sănătăţii din landul Bavaria, Klaus Holetschek. El a notat că legea nu impune folosirea obligatorie a măştii sanitare pentru a combate patogeni sezonieri, precum virusul gripal.

Noile reglementări se vor aplica cel puţin până pe 20 ianuarie 2023. Ministrul Holetschek i-a îndemnat pe locuitorii acestui land să continue totuşi să poarte măşti sanitare în spaţiile publice.

Relaxarea acestei restricţii în landul Bavaria nu influenţează însă faptul că rezidenţii vor trebui să poarte în continuare măşti sanitare în transportul pe distanţe lungi, o regulă impusă la nivel naţional în baza unei legi federale.

Măştile FFP2 sunt obligatorii în spaţiile în care persoanele vulnerabile ar putea fi infectate, inclusiv în aziluri pentru vârstnici şi spitale, precum şi în cazul pacienţilor şi vizitatorilor din cabinetele medicilor de familie şi în alte unităţi medicale. Această regulă va rămâne în vigoare cel puţin până pe 7 aprilie 2023.

Citește și : Putin: Orice ţară care îndrăzneşte să atace Rusia cu arme nucleare va fi ştearsă de pe faţa pământului

Angajaţii din anumite unităţi medicale, rezidenţii şi vizitatorii din anumite centre comunitare vor trebui să poarte în continuare măşti sanitare în Bavaria.

Persoanele testate pozitiv la COVID-19 sunt obligate să poarte măşti sanitare în trenurile şi autobuzele locale.

Tags: Bavariacoronaviruscovid-19griparestricții
Categorii: Diaspora