Landurile federale, responsabile pentru relaxarea restricţiilor în Germania

Publicat:

Cele 16 landuri federale germane îşi vor asuma fiecare răspunderea pentru relaxarea restricţiilor instituite cu scopul de a încetini răspândirea epidemiei de COVID-19, atât timp cât ele vor reacţiona rapid la o eventuală nouă creştere a numărului de contaminări, transmite DPA, citând surse, după o conferinţă telefonică între cancelarul Angela Merkel şi liderii landurilor germane, scrie agerpres.

Aceasta marchează în esenţă sfârşitul eforturilor Angelei Merkel în coordonarea unui răspuns naţional la pandemia de COVID-19, după ce mai multe landuri au ridicat măsurile restrictive de izolare, fără aprobarea sa, în diferite grade în ultimele săptămâni.


Citește și : Boris Johnson înfruntă opoziţia britanică cu privire la bilanţul epidemiei de coronavirus

Variaţiile regionale au devenit posibile prin diviziunea federală a puterilor în Germania, sursă a multor dezbateri în timpul crizei actuale.

Conform unui acord convenit în cursul convorbirii telefonice de miercuri, liderii regionali nu au primit totuşi libertate deplină.

Potrivit unor surse citate de DPA, guvernele landurilor au acceptat să-şi limiteze acţiunile în funcţie de numărul noilor contaminări, ceea ce înseamnă că, dacă un district sau un oraş înregistrează mai mult de 50 de cazuri noi la 100.000 de locuitori într-o perioadă de şapte zile, regiunea trebuie să reintroducă măsuri mult mai stricte.

Citește și : Situația pandemiei de COVID-19 în Spania

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.