Lansarea inaugurală a micuţei rachete spaniole Miura-1, anulată din cauza unei probleme tehnice

Publicat:

Lansarea inaugurală a micuţei rachete spaniole Miura-1 a fost anulată din nou, sâmbătă, din cauza unei probleme tehnice survenite în ultimul minut, a anunţat producătorul acestei rachete, start-up-ul PLD Space, transmite AFP, informează agerpres.   

Lansarea, o premieră pentru Spania, urma să se producă din provincia Huelva (sud-vest) şi a fost oprită chiar la finalul numărătorii inverse, conform imaginilor difuzate pe site-ul PLD Space.


Citește și : Putin proclamă sfârşitul ‘îngrozitorului neocolonialism’ din politica internaţională

Procedura a “fost oprită în mod automat” din cauza unei defecţiuni la una dintre conductele de alimentare cu combustibil a rachetei, conform unui mesaj publicat pe Twitter de co-fondatorului acestui start-up spaniol, Raul Torres.

Zborul inaugural al rachetei Miura-1, al cărui nume provine de la o rasă de tauri de luptă, urma să aibă loc la 31 mai, dar a fost amânat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Micuţa rachetă cu înălţimea de 12 metri trebuie lansată de la o bază militară spaniolă de pe coasta andaluză din apropiere de Moguer. Ea urmează să se ridice până la altitudinea de 100 de kilometri deasupra Golfului Cadiz.

Citește și : ONU: Situaţia umanitară din Sudan este catastrofală

Această primă misiune suborbitală urmează să transporte o încărcătură destinată unor experimente în condiţii de microgravitaţie şi reprezintă un test şi pentru pregătirea următorului lansator construit de companie, Miura-5. Aproximativ 70% din componentele rachetei Miura-1 sunt folosite şi în cadrul rachetei Miura-5, care măsoară 35 de metri înălţime şi are două trepte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Avertizare meteorologică! Schimbare bruscă a vremii 

Avertizare meteorologică! Schimbare bruscă a vremii Schimbare bruscă a vremii prognozează meteorologii. Cod galben pe toată țara. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS ) avertizează că...

SHS anunță ploi însoțite de descărcări electrice în centrul și nordul țării

SHS anunță ploi însoțite de descărcări electrice în centrul și nordul țării Meteorologii anunță condiții de instabilitate în nordul și centrul țării. Potrivit SHS, în intervalul...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.