X

Lansarea inaugurală a micuţei rachete spaniole Miura-1, anulată din cauza unei probleme tehnice

Lansarea inaugurală a micuţei rachete spaniole Miura-1 a fost anulată din nou, sâmbătă, din cauza unei probleme tehnice survenite în ultimul minut, a anunţat producătorul acestei rachete, start-up-ul PLD Space, transmite AFP, informează agerpres.   

Lansarea, o premieră pentru Spania, urma să se producă din provincia Huelva (sud-vest) şi a fost oprită chiar la finalul numărătorii inverse, conform imaginilor difuzate pe site-ul PLD Space.

Citește și : Putin proclamă sfârşitul ‘îngrozitorului neocolonialism’ din politica internaţională

Procedura a “fost oprită în mod automat” din cauza unei defecţiuni la una dintre conductele de alimentare cu combustibil a rachetei, conform unui mesaj publicat pe Twitter de co-fondatorului acestui start-up spaniol, Raul Torres.

Zborul inaugural al rachetei Miura-1, al cărui nume provine de la o rasă de tauri de luptă, urma să aibă loc la 31 mai, dar a fost amânat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Micuţa rachetă cu înălţimea de 12 metri trebuie lansată de la o bază militară spaniolă de pe coasta andaluză din apropiere de Moguer. Ea urmează să se ridice până la altitudinea de 100 de kilometri deasupra Golfului Cadiz.

Citește și : ONU: Situaţia umanitară din Sudan este catastrofală

Această primă misiune suborbitală urmează să transporte o încărcătură destinată unor experimente în condiţii de microgravitaţie şi reprezintă un test şi pentru pregătirea următorului lansator construit de companie, Miura-5. Aproximativ 70% din componentele rachetei Miura-1 sunt folosite şi în cadrul rachetei Miura-5, care măsoară 35 de metri înălţime şi are două trepte.

Tags: HuelvaMiura-1PLD Spacerachetespania
Categorii: DiasporaMeteo