X

Lansarea primei rachete construite prin imprimare 3D, din nou amânată din cauza unor probleme tehnice

Lansarea primei rachete construite prin imprimare 3D, prevăzută pentru sâmbătă la Cape Canaveral, în Florida, a fost din nou amânată din cauza unor probleme tehnice, dar vehiculul pare să fie “în stare bună”, a declarat producătorul său, scrie news.ro.  

Zborul inaugural este foarte bine analizat, deoarece, dacă va avea succes, ar putea contribui la revoluţionarea industriei de lansare a rachetelor.

Racheta, denumită Terran 1, este dezvoltată de compania Relativity Space. Fereastra de lansare era între orele locale 13:00 şi 16:00 (20:00 – 23:00, ora României), dar după mai multe încercări, decolarea a fost amânată.

Citește și : Papa Francisc spune că este dispus să călătorească în Ucraina și Rusia

Motoarele rachetei erau în curs de aprindere când o problemă de “automatizare” a forţat compania să anuleze decolarea. O nouă încercare a fost făcută la scurt timp după aceea, dar lansarea a fost din nou anulată din cauza unor probleme de presiune apărute la a doua treaptă a rachetei, a scris compania pe Twitter.

“Echipa a dat tot ce a avut mai bun astăzi şi vom face acelaşi lucru la următoarea încercare. Vom reveni cu mai multe informaţii despre noua dată de lansare”, a scris compania, după ce a dat asigurări că “pe baza analizei iniţiale a datelor, vehiculul este în stare bună”.

În timpul ferestrei de lansare, numărătoarea inversă a fost, de asemenea, întreruptă atunci când o ambarcaţiune privată a intrat în zona de siguranţă.

O primă tentativă de lansare, miercuri, fusese deja anulată în ultimul moment din cauza unei probleme tehnice.

Citește și : Senatul francez a adoptat contestata reformă a pensiilor

Scopul primului zbor de testare este de a dovedi că nava poate rezista presiunii unei decolări şi de aduna cât mai multe date pentru dezvoltarea ulterioară a acestor rachete, care sunt mai ieftine şi mai uşor de fabricat, potrivit companiei.

În total, 85% din masa rachetei a fost imprimată 3D, iar compania vizează în viitor o proporţie de 95% .

Tags: Cape Canaveralfloridarachetetwitter
Categorii: Știrile zilei