Lansarea unei nave pentru a readuce pe Pământ trei cosmonauţi ruși aflaţi pe ISS, pe 24 februarie (Roscosmos)

Publicat:

Rusia “a prevăzut” să trimită o navă de salvare pe 24 februarie pentru a readuce pe Pământ trei cosmonauţi aflaţi în prezent la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), la câteva zile după ce a amânat lansarea acesteia din cauza unei scurgeri prezente la un alt vehicul spaţial andocat la ISS, informează AFP, potrivit agerpres.  

“Lansarea este programată pentru 24 februarie”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, precizând că decizia finală “aparţine” Comisiei de Stat, care urmează să se reunească “în curând”.


Citește și : Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria trece de 45.000 de morți

“Consiliul proiectanţilor principali (aerospaţiali) a recomandat Comisiei de Stat să programeze lansarea navei spaţiale Soyuz MS-23 (…) de la Baikonur pe 24 februarie la 03:34, ora Moscovei” (00:24 GMT), precizase într-un comunicat Roscosmos anterior sâmbătă.

Luni, agenţia spaţială rusă anunţase că va amâna lansarea navetei Soyuz MS-23, care ar fi trebuit să readucă pe Pământ trei astronauţi, până cel târziu la începutul lunii martie, după descoperirea unei noi scurgeri la bordul unui alt vehicul spaţial, andocat la ISS.

Acest nou incident a survenit la două luni după o primă scurgere la bordul unei alte nave spaţiale andocate la Staţia Spaţială Internaţională, care ar fi trebuit deja să readucă pe Pământ doi cosmonauţi ruşi şi pe colegul lor american Frank Rubio.

Citește și : Şeful Wagner revendică preluarea sub control a unei localităţi la nord de Bahmut

Confruntată cu imposibilitatea de a utiliza capsula avariată, Roscosmos anunţase la jumătatea lunii ianuarie că va folosi o altă navă spaţială, Soyuz MS-23, pentru a zbura spre ISS şi a recupera echipajul.

ISS este unul dintre puţinele domenii de cooperare rămase între Moscova şi Washington de la începutul ofensivei ruseşti în Ucraina, în urmă cu un an, şi a sancţiunilor internaţionale care au urmat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania Furtunile violente şi ploile torenţiale care s-au abătut sâmbătă asupra...

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.