X

Las Vegas/atac: 47 de arme de foc ale atacatorului, confiscate; prietena sa, în avion spre SUA (surse)

Un total de 47 de arme de foc au fost confiscate de la atacatorul din Las Vegas, potrivit oficialilor Biroului american de Alcool, Tutun, Arme de Foc şi Explozivi, relatează agenţia dpa. 

“47 de arme de foc au fost recuperate din trei locaţii diferite”, a declarat Jill Snyder, de la biroul menţionat, într-o conferinţă de presă la Las Vegas.

Pe de altă parte, Reuters informează, citând surse din aeroportul internaţional Manila, că prietena autorului masacrului s-a urcat marţi seara într-un avion cu destinaţia Statele Unite.

Marilou Danley, despre care autorităţile americane spun că este o “persoană de interes” în cadrul anchetei, a sosit în Filipine în septembrie, iar reîntoarcerea în Statele Unite a fost coordonată cu reprezentanţii FBI, au precizat surse din poliţie şi imigraţie.

Danley a părăsit Manila neînsoţită, dar va fi aşteptată de FBI la sosirea ei în SUA, a spus un oficial citat de Reuters.

Duminică seara, prietenul acesteia, Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a deschis focul de la etajul 32 al hotelului-cazinou din Las Vegas asupra unei mulţimi de 22.000 de oameni adunaţi în faţa cazinoului pentru un concert de muzică country, omorând cel puţin 59 şi rănind peste 500, în cel mai sângeros atac de acest gen din istoria SUA.

Tags: Arme de Foc şi ExploziviBiroul american de Alcoollas vegasMandalay BayMarilou DanleyStephen PaddockTutun
Categorii: Știrile zilei