X

Laszlo Kover a fost reales preşedinte al parlamentului ungar

Laszlo Kover a fost reales marţi preşedinte al parlamentului Ungariei, funcţie în care se află din 6 august 2010, transmite MTI, potrivit agerpres.

Kover, membru al partidului Fidesz, a fost ales în urma unui scrutin secret, cu 143 voturi pentru, 35 de voturi împotrivă şi o abţinere.

Citeşte şi: Mare opozant al lui Trump, acuzat că îşi bătea iubitele!Procurorul statului New York şi-a dat demisia

După anunţarea rezultatelor votului, Laszlo Kover a depus jurământul pentru noul mandat la conducerea forului legislativ de la Budapesta.

Noul parlament ungar, reunit marţi pentru prima dată după alegerile legislative de la începutul lunii aprilie, va avea 15 comisii, dintre care zece vor fi conduse de Fidesz şi de partenerii săi creştin-democraţi aflaţi la guvernare, iar celelalte cinci de către opoziţie.

Citeşte şi: Două trenuri s-au ciocnit în Bavaria; doi morţi şi 14 răniţi

Parlamentul ungar va avea cinci vicepreşedinţi, dintre care trei delegaţi de partidele aflate la guvernare şi doi de opoziţie.

Formaţiunea naţionalistă Jobbik, ce deţine cel mai numeros grup parlamentar din opoziţie, va conduce comisiile pentru securitate naţională şi dezvoltarea mediului de afaceri, în timp ce socialiştii – care l-au propus pe Istvan Hiller pentru un post de vicepreşedinte – vor avea preşedinţia comisiei pentru afaceri sociale. 

Tags: budapestaFideszLaszlo KoverparlamentpresedinteUngaria
Categorii: Diaspora