Lavrov către Pompeo : Rusia “respinge categoric” noile sancţiuni ale SUA

Publicat:

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov l-a informat vineri pe omologul său american Mike Pompeo – în cadrul unei convorbiri telefonice – că Rusia “respinge categoric” noile sancţiuni ale Washingonului împotriva Moscovei, potrivit diplomaţiei ruse, citată de AFP, potrivit agerpres.

Cu ocazia acestei convorbiri telefonice, care a avut loc la “iniţiativa SUA”, Lavrov a declarat că Rusia “respinge categoric noile sancţiuni anunţate recent de către Washington în legătură cu presupuse informaţii despre implicarea Rusiei în aşa-zisul caz Skripal”, precizează Ministerul de Externe rus într-un comunicat.


Citește și : Nava umanitară Aquarius a salvat 25 de migranţi în largul Libiei

“Serghei Lavrov a subliniat că nici Statele Unite, nici Marea Britanie şi nici o altă ţară nu au furnizat de la incidentul din Salisbury niciun fapt care să confirme astfel de afirmaţii”, potrivit diplomaţiei ruse.

Administraţia americană a anunţat miercuri noi sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu otrăvirea la începutul lunii martie la Salisbury a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia. Londra atribuie Rusiei responsabilitatea pentru otrăvirea din sud-vestul Angliei.

Kremlinul, care a respins implicarea Rusiei în acest caz încă de la început, a denunţat joi sancţiunile drept “inacceptabile”, în timp ce diplomaţia rusă a promis că pregăteşte o ripostă.

Citește și : ONU cere Rusiei să oprească torturarea deţinuţilor

Lavrov şi Pompeo au convenit totuşi “să menţină contactele cu privire la toate chestiunile de interes reciproc”, potrivit comunicatului Ministerului de Externe rus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un copil de 2 ani a murit în Italia

Un copil de 2 ani a murit în Italia Un micuț de doar 2 ani din R.Moldova a decedat pe patul de spital în capitala...

Un moldovean a fost grav rănit într-un sat din Rusia

Un moldovean a fost grav rănit într-un sat din Rusia Un moldovean de 46 de ani a fost grav rănit într-un sat din regiunea rusă...

Ministrul de Externe al Lituaniei vine la Chișinău. Ce subiecte sunt pe agendă

Ministrul de Externe al Lituaniei vine la Chișinău. Ce subiecte sunt pe agendă Ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, vine într-o vizită la Chișinău,...

Țările europene în care elevii pot lua un an pauză de la școală: Motivul important pentru care s-a adoptat acest sistem

Țările europene în care elevii pot lua un an pauză de la școală: Motivul important pentru care s-a adoptat acest sistem La început de an...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.