Lavrov: Moscova și Washingtown-ul discută de schimburi de prizonieri

Publicat:

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova și Washingtown-ul poartă discuții despre posibile schimburi de prizonieri, care speră că vor avea succes. Se caută un acord pentru eliberarea lui Brittney Griner și a lui Paul Whelan, relatează Sky News, informează mediafax.

Seghei Lavrov spune că aceste discuții despre schimbul de prizonieri sunt purtate de serviciile de informații ale celor două țări.


Citește și:  FMI a ajuns la un acord cu Republica Moldova

Elizabeth Rood, însărcinatul cu afaceri al SUA la Moscova, a declarat pentru agenția de știri de stat rusă RIA că discuțiile continuă prin „canalul desemnat” cu privire la un acord pentru eliberarea lui Brittney Griner și a lui Paul Whelan.

Cu toate acestea, ea a declarat că Moscova nu a oferit un „răspuns serios” la niciuna dintre propunerile Washingtonului.

Brittney Griner a fost dusă într-o închisoare din regiunea rusă Mordovia în noiembrie pentru a executa o pedeapsă de nouă ani, după ce a fost arestată în februarie cu cartușe de vape care conțineau ulei de canabis.

Citește și: Stoltenberg recunoaşte ‘provocarea logistică’ pe care o presupune mentenanţa armamentului trimis în Ucraina

Jucătoarea de baschet a declarat la proces că le-a folosit pentru a atenua durerile provocate de accidentările sportive și că nu a vrut să încalce legea.

Paul Whelan, fost pușcaș marin american, execută 16 ani de închisoare în aceeași regiune pentru acuzații de spionaj, pe care le neagă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.