Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Publicat:

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să se angajeze într-un dialog echitabil şi în respectul reciproc”, dă asigurări ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, relatează AFP.

”Vom lucra cu orice lider american, vom rămâne pregătiţi să lucrăm cu orice lider american ales de către poporul american care va fi pregătit să se angajeze într-un dialog echitabil şi în respectul reciproc”, a declarat într-o conferinţăă de presă la ONU Serghei Lavrov, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

El răspundea unei întrebări despre viitoarele relaţii între Moscova şi Washington în cazul unei victorii a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Candidatul republican, care declara în mai 2023 că va pune capăt ”în 24 de ore” Războiului din Ucraina dacă va ajunge la conducerea Statelor Unite, este atacat cu regularitate de tabăra democrată cu privire la poziţii considerate complezente faţă de Rusia.

”NOI AM LUCRAT CU TRUMP”

”Noi am lucrat cu preşedintele Trump”, a notat Serghei lavrov.

În pofida faptului că în tmpul preşedinţiei miliardarului ”tot mai multe sancţiuni” au fost impuse de către Washington Moscovei, ”în această perioadă dialogul a avut loc între noi şi Washington la cele mai înalte niveluri. În acest moment nu există un dialog”, a adăugat el.

Întrebat ce părere are despre partenerul de cursă al lui Donald trump, senatorul J.D. Vance, un opozant aprig al ajutării Ucrainei, Serghei Lavrov i-a salutat această poziţie.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

”El e pentru pace, pentru a se pune capăt ajutorului furnizat, iar noi nu putem decât să salutăm asta, pentru că lucrul de care avem noi nevoie este să oprim umplerea Ucrainei cu arme, iar războiul se va termina”, a declarat el.

Occidentul, cu Statele Unite în frunte, susţine Ucraina, care luptă împotriva invaziei Rusiei din februarie 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei Un trib care nu a avut contacte...

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Patru femei şi un bărbat la conducerea UE

Patru femei şi un bărbat la conducerea UE Ursula von der Leyen, realeasă joi la conducerea Comisiei Europene (CE), nu este singura femeie în sferele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.