X

Le Drian: Francezii pot să meargă în vacanţă în Spania sau în Portugalia, dar ar fi bine să se vaccineze înainte

Aflat vineri la Madrid, ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, şi-a îndemnat concetăţenii care doresc să-şi facă vacanţa în Spania sau în Portugalia să se vaccineze, insistând că “pentru a merge în vacanţă, trebuie să fii vaccinat”, relatează AFP, potrivit agerpres.   

Le Drian, care s-a exprimat într-o conferinţă de presă comună cu şefa diplomaţiei spaniole, Arancha Gonzalez Laya, pare astfel să se distanţeze de secretarul său pentru afaceri europene, Clement Beaune, care cu o zi în urmă le recomandase francezilor să “evite Spania şi Portugalia” din cauza creşterii accentuate a cazurilor de COVID-19 în cele două ţări.

Citește și : Ruşii pun pe hârtie condiţiile în care vor invada Afganistanul

Recomandarea secretarului francez pentru afaceri europene suscitase îngrijorare şi dezaprobare în Spania, unde turismul, aşa cum a menţionat şefa diplomaţiei spaniole, contribuie cu circa 13% la Produsul Intern Brut (PIB) al ţării.

Ministrul spaniol de externe a adăugat, în franceză, că nu există “niciun motiv pentru anularea vacanţelor în Spania”.

“Este nevoie să fim prudenţi şi să ne vaccinăm” împotriva coronavirusului, a afirmat ea, adăugând că “important este să nu se ia decizii sub imperiul panicii”.

Citește și : Străinii care vin în UK ar putea scăpa de carantină dacă sunt vaccinaţi complet

Tags: covid-19Le Drianmadridportugaliaspaniavacanta
Categorii: Diaspora