Le pleacă CREIERELE! Tot mai mulți italieni cu diplome aleg să lucreze în străinătate

Publicat:

Tot mai mulţi tineri italieni deţinători ai unei diplome universitare aleg să plece din ţară, numărul lor fiind în 2018 de 29.000, în creştere cu 6% faţă de anul anterior, indică Institutul naţional de statistică, ISTAT, transmite marţi AFP, potrivit agerpres.

Dacă se compară ultimii cinci ani cu perioada similară precedentă, creşterea este de 45%.


Citește și: Rusia și China propun ridicarea unor sancțiuni impuse Coreei de Nord

În total, 182.000 de italieni titulari ai unei diplome universitare au părăsit ţara în 10 ani, conform aceleiaşi surse.

Numărul italienilor cu diplome universitare plecaţi este departe de a-l compensa pe cel al italienilor reveniţi, în 2018 înregistrându-se doar 13.000.

Pe o perioadă de un deceniu, pierderea totală depăşeşte cu puţin 100.000 de persoane, precizează institutul de statistică.

‘Reluarea emigraţiei cetăţenilor italieni poate fi atribuită parţial dificultăţilor de pe piaţa muncii din Italia, mai ales pentru tineri şi pentru femei’, arată ISTAT.

Citește și: O barcă plină cu migranți s-a răsturnat în Mediterană. Cel puțin 7 oameni au murit!

Acesta adaugă că există de asemenea, ‘după toate aparenţele, o abordare diferită a ideii de a trăi într-o altă ţară din partea generaţiilor născute şi care au crescut în plină epocă de globalizare, determinându-i pe tinerii cei mai calificaţi să investească mai uşor în propriul talent în ţările străine unde au mai multe oportunităţi de carieră şi de retribuire’.

Pentru italienii cu diplome universitare, principala destinaţie rămâne Marea Britanie, cu 21.000 de plecări în 2018, urmată de Germania (18.000), Franţa (14.000), Elveţia (10.000) şi Spania (7.000).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

'Diaspora Plantează Acasă': Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul...

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării Zilele Diasporei, organizate tradițional în Republica Moldova în luna august, sunt marcate în zeci de localități din...

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august Cetățenii reveniți acasă din diasporă sunt invitați să participe, în perioada 14...

România, locul 23 din 206 delegații prezente la JO Paris

România, locul 23 din 206 delegații prezente la JO Paris România a ocupat locul 23 din 206 delegații prezente la Jocurile Olimpice de la Paris din acest...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.