Lech Walesa face apel la Rolling Stones să sprijine lupta polonezilor “pentru apărarea libertăţii”

Publicat:

Fostul preşedinte polonez Lech Walesa a făcut sâmbătă apel la trupa Rolling Stones, în concert duminică la Varşovia, să sprijine lupta polonezilor “pentru apărarea libertăţii”, în plină controversă privind reformele judiciare angajate de guvernul conservator, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Mulţi oameni în Polonia apără libertatea, însă au nevoie de sprijin. Dacă aţi putea spune sau face ceva în timpul trecerii voastre prin Polonia, acest lucru ar însemna cu adevărat ceva important pentru ei”, a scris pe Facebook fostul lider al sindicatului Solidaritatea, care avea să joace un rol esenţial în căderea regimului comunist.


Citește și : Coreea de Sud: Zeci de mii de femei au participat la Seul la o manifestație împotriva „pornografiei prin camerele-spion”

Apelul lui Lech Walesa, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în vârstă de 74 de ani, către cel mai mare grup de rock & roll încă în activitate, survine după o săptămână de criză în jurul Curţii Supreme din Polonia. Preşedinta în exerciţiu a Curţii, Malgorzata Gersdorf, refuză să îşi părăsească postul, în contextul în care preşedintele Andrzej Duda i-a transmis o scrisoare pentru a-i semnala că ea este la pensie.

Partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS) îşi explică reformele prin necesitatea de a îmbunătăţi eficienţa tribunalelor şi pentru a combate “casta coruptă a judecătorilor” ancorată, în opinia formaţiunii la putere, în trecutul comunist.

Diferendul dintre o parte a mediului judiciar şi puterea politică este dublat, într-un plan mai vast, de un conflict între guvernul conservator polonez şi Comisia Europeană.

Trupa Rolling Stones a concertat pentru prima dată în Polonia în 1967, ceea ce a făcut din ea una din primele formaţii occidentale care a cântat după Cortina de Fier.

Citește și: Mii de persoane strămutate se întorc la locuinţele lor după acordul din sudul Siriei

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.