X

Lecţie tematică dedicată puştii Kalaşnikov în toate școlile din Rusia

Ministerul Educaţiei de la Moscova a dat ordin tuturor şcolilor din Rusia să organizeze o lecţie tematică dedicată puştii de asalt Kalaşnikov (AK-47), apreciind că o astfel de oră va contribui la formarea sentimentului de patriotism la copii ‘ca o categorie moral-spirituală’, inspirându-i să se alăture forţelor armate, informează miercuri dpa şi postul de radio Eho Moskvî, potrivit agerpres.

Iniţiativa coincide cu cea de-a 100-a aniversare de la naşterea inventatorului celebrei puşti Mihail Kalaşnikov la 10 noiembrie. Puşca sa AK-47, care şi-a făcut debutul în anii 1940, este una dintre cele mai prolifice arme din lume.

Citește și : Preşedintele libanez îi cere lui Saad Hariri să conducă guvernul până la formarea unui alt Executiv

Ministerul Educaţiei a trimis deja dispoziţie pentru desfăşurarea unei astfel de lecţii tematice la 10 octombrie la nivel naţional, inclusiv în clasele primare.

În afară de asamblarea şi dezasamblarea AK-47 sau AK-74, elevilor li se va propune să compare puşca de asalt rusească cu puşca americană M-16.

‘În fiecare an, un sfert de milion de oameni mor din cauza unui glonţ tras dintr-un AK’, menţionează Ministerul rus al Educaţiei, adăugând că ‘o puşcă de asalt Kalaşnikov face mai mulţi morţi decât tirurile de artilerie, bombardamentele aeriene sau atacurile cu rachete’.

Citește și : Comisia Europeană intervine în conflictul dintre Dăncilă şi Iohannis: ‘Sunt mari DUBII!’

Scopul acestei ore este ca copilul să ia în considerare implicaţia de a ucide în apărarea patriei lor şi rolul puştilor Kalaşnikov în conturarea ‘memoriei istorice’ şi a ‘identităţii naţionale ruse’.

Un proeminent opozant rus, Dmitri Gudkov, a criticat această iniţiativă într-o declaraţie făcută marţi, afirmând că spiritualitatea nu trebuie confundată cu crima. Potrivit Ministerului Educaţiei rus, ‘identificarea noastră oficială cu spiritualitatea înseamnă să omori cât mai mulţi oameni’, apreciază Gudkov într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Tags: AK-47Kalaşnikovlecţiemoscovapatriotismrusia
Categorii: Diaspora