Lecții de patriotism în Parlament. Gherman: ‘imoralitate și degradare fără precedent’

Publicat:

Lecții de patriotism în Parlament. Gherman: ‘imoralitate și degradare fără precedent’

Proiectul de lege cu privire la accederea Republicii Moldova la Acordul parțial extins privind Registrul daunelor cauzate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, adoptat prin Rezoluția CM/Res(2023)3 a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, a generat o nouă rundă de dispute între majoritatea și opoziția parlamentară.

Comunista Diana Caraman a cerut excluderea proiectului de pe ordinea de zi, motivând că documentul prevede, inclusiv sancțiuni împotriva Federației Ruse, ceea ce, în opinia legislatoarei, contravine statutului de neutralitate al R. Moldova.


„În opinia noastră, acest proiect contravine statutului de neutralitate și intereselor cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat comunista Caraman.

În Replică, deputata PAS, Doina Gherman, a calificat atitudinea și comportamentul colegilor din opoziție drept unul care denotă „imoralitate și degradare fără precedent”, aducându-le aminte despre boicotul discursului președintelui Radei  Supreme a Ucrainei.

Citește și:

„De dimineață se îngrijesc tare mult de sancțiunile împotriva agresorilor din Federația Rusă, dar săptămâna trecută, atât socialiștii cât și comuniștii, într-un mod rușinos si total descalificant, au boicotat discursul președintelui Radei Supreme a Ucrainei, ceea ce reprezintă un gest absolut neprietenos față de  o țară vecină, o țară în care oamenii mor în fiecare zi, luptă nu doar pentru libertatea lor dar și pentru pacea din R. Moldova. A câta oară opoziția noastră parlamentară a demonstrat lipsă totală de respect elementar și bun simți și este clar că nu au nicio treabă cu interesul național al țării”, a declarat indignată deputata Doina Gherman.

Socialistul Vlad Bătrâncea s-a supărat rău și a rugat-o pe colega din tabăra adversă să nu-i dea „lecții de moralitate”.

„Dumneavoastră nu sunteți în poziția să ne faceți agenda, să ne citiți lecții de morală, încă trebuie să ne clarificăm cine și cui servește și în a cui serviciu este și ce misiune îndeplinește în R. Moldova. Noi tratăm cu respect vecinii noștri din Ucraina așa cum respectăm și partenerul Federația Rusă și le dorim pace ambelor popoare. Dar R. Moldova are și Constituția țării și vă rog să puneți mâna pe Constituție, care spune că R. Moldova este un stat mic, suveran și neutru, care nu participă în acțiuni de reglementare a conflictelor militare”, a menționat supărat Bătrîncea.

Proiectul de lege a rămas pe ordinea de zi și urmează să fie supus dezbaterilor în cadrul ședinței de astăzi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie 8 iulie este a 189-a zi a calendarului gregorian și a 190-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 8 iulie 2024

Horoscop 8 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti bune pentru unii nativi. Pentru Peşti este o perioadă perfectă pentru a intra în noi relaţii,...

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.