LEGĂTURA dintre R.Moldova şi piesele de schimb pentru avioanele ruseşti

Publicat:

LEGĂTURA dintre R.Moldova şi piesele de schimb pentru avioanele ruseşti

În ciuda sancțiunilor impuse de Occident după declanșarea războiului din Ucraina, Rusia continuă să importe piese de schimb vitale pentru industria sa aeronautică.

Furnizorii intermediari ai companiilor aeriene ruse sunt în China, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Republica Moldova, Tadjikistan și Kârgâzstan, transmite Bani.md.


LEGĂTURA dintre R.Moldova şi piesele de schimb pentru avioanele ruseşti

Aceste date arată că, în perioada mai 2022 – iunie 2023, Ural Airlines, Norwdind Airlines, S7, Aeroflot și alte companii aeriene ruse au importat piese de schimb în valoare de 1,2 miliarde de dolari de la terți.

Jurnaliștii Reuters subliniază că, cel mai probabil, valoarea reală a importurilor este mult mai mare, ținând cont că au luat în considerare doar transporturile directe către companiile aeriene ruse și unitățile de întreținere ale acestora, nu și pe cele către alte companii din Rusia.

Printre piesele cumpărate de Rusia se numără dispozitive Northrop Grumman ale corporației americane, supape de presiune din cabină, afișaje din carlingă, tren de aterizare și filtre de apă. Acestea sunt esențiale pentru menținerea navigabilității avioanelor 541 Boeing, Airbus-uri și alte avioane occidentale ale Rusiei.

Companiile aeriene ruse au aproximativ 150 de avioane de pasageri fabricate intern în flotele lor.

Sectorul aerian al Rusiei, grav afectat după invadarea Ucrainei

„La început a fost un șoc, nimeni nu a știut ce să facă. După două-trei luni, au fost găsite însă noi canale de aprovizionare și, după șase sau nouă luni, au apărut deja destul de multe alternative, care au permis o reducere a prețurilor și a timpilor de livrare”, a declarat Oleg Panteleev, șeful think-tank-ului de aviație AvaPort din Moscova.

Inițial, transportatorii aerieni s-au confruntat cu probleme legate de întreținerea aeronavelor, după ce a fost întrerupt lanțul de aprovizionare cu piese de schimb și actualizări de software, dar raportul Reuters sugerează că cel puțin unele dintre aceste probleme au fost rezolvate sau atenuate.

LEGĂTURA dintre R.Moldova şi piesele de schimb pentru avioanele ruseşti

Departamentul de Comerț al SUA și Uniunea Europeană au transmis că aplică controale la export pentru sectorul aviației din Rusia.

„În unele țări sunt puse în aplicare sisteme de monitorizare, control și blocare a re-exporturilor”, a declarat un oficial anonim al UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin îl primeşte pe Orban la Moscova în calitate de partener al Rusiei şi reprezentant al UE

Putin îl primeşte pe Orban la Moscova în calitate de partener al Rusiei şi reprezentant al UE Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat vineri în...

Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, arestați pentru 30 de zile

Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, arestați pentru 30 de zile Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a emis astăzi mandate de arestare pe un...

EURO 2024: UEFA va aplica la toate competiţiile sale principiul ca doar căpitanul să discute cu arbitrii

EURO 2024: UEFA va aplica la toate competiţiile sale principiul ca doar căpitanul să discute cu arbitrii Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) va aplica, din...

Sisteme auto multimedia, stație de încărcare auto și aparate de etichetare, depistate tăinuite într-un autobuz ce venea din Germania

Sisteme auto multimedia, stație de încărcare auto și aparate de etichetare, depistate tăinuite într-un autobuz ce venea din Germania Funcționarii postului vamal Leușeni au supus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.