X

Legăturile poştale directe dintre SUA şi Cuba sunt întrerupte de şapte luni (autorităţile cubaneze)

Autorităţile cubaneze au anunţat vineri că legăturile poştale directe dintre Cuba şi SUA, restabilite în 2016 după 48 de ani de întrerupere, sunt suspendate din luna martie, aşteptând să primească ”undă verde” din partea administraţiei americane, relatează AFP. 

”Suntem în aşteptarea unui răspuns de la autorităţile poştale (americane) pentru a fi în măsură să restabilim relaţiile poştale directe prin zboruri comerciale regulate, cum se procedează peste tot în lume”, a declarat pentru media de stat Soraya Bravo, vicepreşedinta poştei cubaneze.

Dna Bravo a precizat că pe 16 martie s-a încheiat un proiect-pilot de un an care permitea schimbul de plicuri şi colete prin intermediul unor curse charter. De atunci, cererea cubaneză de a continua aceste schimburi a rămas fără răspuns, dar ”schimburile poştale dintre Cuba şi SUA au fost menţinute prin intermediul unei terţe ţări, cum a fost cazul timp de decenii”, a adăugat Soraya Bravo.

Înainte de restabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări în 2015, serviciile poştale directe dintre Cuba şi SUA nu mai erau asigurate din 1968, după ce un pachet capcană expediat din SUA a explodat la sosirea sa în Cuba.

Deja deteriorate după alegerea republicanului Donald Trump la Casa Albă, relaţiile dintre cele două ţări au fost tensionate în ultimele săptămâni ca urmare a misteriosului ”atac” care ar fi vizat diplomaţi americani în post la Havana. Marţi, Washingtonul a anunţat expulzarea a 15 diplomaţi cubanezi, îndeosebi ”din cauza incapacităţii Cubei de a lua măsurile corespunzătoare pentru a proteja” personalul american aflat la Havana .

Tags: Cubacurse charterDonald Trumplegaturi postareSoraya Bravozboruri comerciale regulate
Categorii: Știrile zilei