Lege ANTI-fake-news în Singapore după o serie de postări despre pericolele vaccinării

Publicat:

Ministerul Sănătăţii din Singapore a invocat o lege contra ”fake news” pentru a forţa un partid de opoziţie să publice corecturi la postările sale de pe Facebook ce sugerau că vaccinarea împotriva noului coronavirus poate duce la accident vascular cerebral sau chiar la moarte, informează DPA,  potrivit agerpres.

Ministerul a declarat că a “instruit” biroul guvernamental responsabil pentru implementarea legii din 2019 privind protecţia împotriva informaţiilor false şi manipulărilor online “să emită indicaţii pentru corectarea” postărilor Partidului Popular din Singapore (SPP) şi a liderului său, Goh Meng Seng.


Citește și: Washingtonul reacționează dur la ultimul anunț al Teheranului

Ordinul vizează postările lui Goh Meng Seng şi ale SPP, care “susţineau că imunizarea anti-COVID-19 a cauzat sau a contribuit în mod substanţial la” un caz de accident vascular cerebral şi la un deces al unei persoane de 81 de ani.

Ministerul a precizat că decesul a fost cauzat de afecţiuni cardiace, iar cazul de accident vascular cerebral este foarte puţin probabil să fi fost asociat cu vaccinarea împotriva COVID-19.

Cererea de corectare a postărilor a vizat de asemenea pagina de Facebook a unui site de ştiri şi comentarii intitulat “Singapore Necenzurat’, care a preluat susţinerile vizate.

În Singapore au fost raportate până în prezent circa 60.000 de cazuri de coronavirus, aproape toate ca urmare a unui focar izbucnit anul trecut în rândul lucrătorilor migranţi.

Citește și: Un sfert din decesele Covid NU SUNT CAUZATE de virus

Un număr de 30 de decese asociate noului coronavirus au fost confirmate în acest oraş-stat cu 5,7 milioane de locuitori, unde peste 500.000 de persoane au fost vaccinate împotriva noului coronavirus.

Guvernul a declarat în februarie că oricine raportează reacţii adverse după vaccinare are dreptul la compensaţii financiare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.