Legea privind utilizarea permisului sanitar din Franţa va intra în vigoare după decizia Consiliului Constituţional

Publicat:

Guvernul Franţei a anunţat, miercuri, că legea privind utilizarea permisului sanitar COVID-19 probabil va intra în vigoare pe 9 august, după ce vor fi examinate contestaţiile depuse la Consiliul Constituţional, informează cotidianul Le Figaro, informează mediafax.

Legea privind utilizarea extinsă a permisului sanitar COVID-19 urma să intre în vigoare pe 1 august, dar Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că implementarea măsurilor a fost amânată până pe 9 august, din cauza constestaţiilor depuse la Consiliul Constituţional. Numeroşi parlamentari au sesizat Consiliul Constituţional, pe fondul protestelor faţă de noile măsuri.


Citește și : Bilanţul inundaţiilor din centrul Chinei creşte la 71 de morţi

La rândul său, Jean-Baptiste Djebbari, ministru delegat pentru Transporturi, a afirmat că noile măsuri ar putea intra în vigoare “în perioada 7-10 august”.

Consiliul Constituţional din Franţa va analiza mai multe sesizări referitoare la legalitatea noilor prevederi adoptate de Parlament la propunerea Administraţiei Emmanuel Macron privind obligativitatea vaccinării personalului medical şi utilizarea certificatelor COVID-19. Decizia Consiliului Constituţional în cazul primei sesizări va fi anunţată pe 5 august.

Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, a aprobat definitiv duminică seară un proiect de lege propus de Administraţia Emmanuel Macron care prevede obligativitatea vaccinării personalului medical şi utilizarea permisului sanitar (care atestă vaccinarea, vindecarea de COVID-19 sau un rezultat negativ la test) pentru accesul în cafenele, restaurante, avioane, trenuri, autocare pe distanţe lungi, precum şi pentru persoanele programate la consultaţii în spitale (cu excepţia urgenţelor) şi pentru vizitatorii centrelor de asistenţă.

Citește și : Navalnîi le cere simpatizanţilor săi să se mobilizeze după blocarea celor 49 de site-uri legate de mişcarea sa

Deciziile controversate privind vaccinarea şi utilizarea certificatelor COVID-19 au generat dispute politice şi juridice. Peste 160.000 de oameni au protestat sâmbătă în mai multe oraşe din Franţa, iar în Paris s-au înregistrat violenţe.

Pe fondul protestelor, Guvernul Franţei a anunţat că nu intenţionează să impună obligativitatea utilizării certificatelor COVID-19 pentru accesul în unităţile de învăţământ.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.