Legendarul creator de modă francez Hubert de Givenchy a murit la 91 de ani

Publicat:

Legendarul creator de modă francez Hubert de Givenchy, fondator al casei cu acelaşi nume, a murit sâmbătă la 91 de ani, au informat luni mass-media franceze citând un comunicat al familei, relatează EFE.

“Monsieur De Givenchy s-a stins în timp ce dormea, sâmbătă 10 martie 2018. Nepoţii săi sunt nespus de îndureraţi. Funeraliile vor avea lor în cea mai strictă intimitate”, se arată în comunicat. Familia designerului a precizat că “în loc de flori şi coroane”, defunctul “ar fi preferat o donaţie la Unicef în memoria sa”.


Creator în 1952 al mărcii omonime, Hubert de Givenchy s-a născut în 1927 la Beauvais (vestul Franţei), de unde a plecat la Paris la 17 ani pentru a se dedica pasiunii sale.

A lucrat pentru Jacques Fath şi apoi pentru Robert Piguet şi Lucien Lelong, înainte de a se angaja la Elsa Schiaparelli, unde a devenit repede director de creaţie.

Un rol fundamental în creaţiile sale l-a avut întâlnirea sa în 1953 cu actriţa Audrey Hepburn, căreia i-a împrumutat câteva din modelele sale pentru filmul ‘Sabrina’.

Audrey Hepburn devine în 1957 imaginea primului parfum al casei Givenchy, ‘L’interdit’. A fost prima vedetă de film care şi-a împrumutat imaginea unui parfum iar succesul a fost covârşitor.

În 1953, tânărul De Givenchy întâlneşte un alt personaj crucial pentru cariera sa, designerul spaniol Cristobal Balenciaga, cu trei decenii mai în vârstă ca el, pe care l-a considerat întotdeauna un părinte şi un mentor.

Cei doi s-au cunoscut la un cocteil la New York şi au început o relaţie profesională care a marcat o cotitură în viaţa profesională a lui Givenchy.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.