Legile anti-LGBT+, adoptate în Europa, sunt rodul unei munci de subversiune a Kremlinului

Publicat:

Legile anti-LGBT+, adoptate în Europa, sunt rodul unei munci de subversiune a Kremlinului

În timp ce mai multe state membre ale Uniunii Europene au adoptat o legislație discriminatorie față de persoanele LGBT+, politologul le consideră victorii ale Rusiei în războiul cultural pe care îl duce prin toate mijloacele, inclusiv militar, împotriva Occidentului

Pe 7 august, Parlamentul bulgar a adoptat cu o mare majoritate un amendament depus de partidul de extremă dreapta Vazrajdane (Renaștere), un partid aliniat pozițiilor pro-ruse. Acest text face ilegală diseminarea către minori a „orientărilor sexuale netradiționale” și a unei identități de gen „diferită de cea biologică”, scrie LE MONDE, potrivit stiripesurse.ro.

Legile anti-LGBT+, adoptate în Europa, sunt rodul unei munci de subversiune a Kremlinului

În ciuda cererii de veto prezidențial din partea Comisarului pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, amendamentul va intra în vigoare.

După Lituania în 2014, Ungaria în 2021 și încercările eșuate din România (2020 și 2022), Bulgaria este a treia țară din Uniunea Europeană care a adoptat o astfel de legislație. Aceasta este o copie a legii ruse impuse în 2013 de Vladimir Putin la scurt timp după contestata sa realegere ca președinte și extinsă în 2023, în contextul războiului din Ucraina.


Citeşte şi: Cel mai ţintit atac din istorie! Pagerele libanezilor AU EXPLODAT din senin (VIDEO)! Sunt mulţi morţi şi mii de răniţi! – Stiripesurse.md

Frontul cultural deschis de un deceniu împotriva libertăților sexuale și a studiilor de gen în domeniul academic se înscrie în strategia de destabilizare a democrațiilor liberale.

Această strategie condusă de Rusia este aplicată cu succes și pe fostul teritoriu al imperialismului rus, din Caucaz până în Asia Centrală: în Georgia, recent admisă cu statutul de țară candidată la UE, Parlamentul a adoptat o legislație similară la inițiativa partidului Visul Georgiei, în luna iunie.

Legile anti-LGBT+, adoptate în Europa, sunt rodul unei munci de subversiune a Kremlinului

Deja în 2015, Kârgâzstanul și Kazahstanul aveau astfel de legi, suspendate la presiunea internațională. Legislația a fost promulgată în cele din urmă în 2023 în Kârgâzstan și ar putea fi adoptată și în Kazahstan, deoarece o petiție în acest sens a fost lansată în iunie de către o organizație de părinți.

Agendă anti-occidentală

Și în alte părți, de la republicile din Sahel aflate sub controlul juntelor militare și până în Liban, unde un proiect comparabil a fost prezentat Parlamentului în 2023, influența Kremlinului se exercită prin relee de influență – mercenari din grupul Wagner sau miliții pro-iraniene.

Această subminare, cu o agendă anti-occidentală amestecată cu aspirații anticoloniale și cu diversele prozelitisme religioase, mimează apărarea unei presupuse asediate heterosexualități și a patriarhatului, vârful de lance al unei recuceriri ultraconservatoare, prin reprimarea libertăților sexuale.

Legile anti-LGBT+, adoptate în Europa, sunt rodul unei munci de subversiune a Kremlinului

Această „reacție” contrară deceniilor de progres în dosarul LGBT+ și al libertăților de gen găsește, desigur, sprijin în configurații variate chiar și în cele mai consacrate democrații, de la mișcarea „Make America Great Again” declanșată de Donald Trump în Statele Unite la obsesiile nataliste ale formațiunii Reconquête! în Franța sau AfD în Germania.

Dar nu poate fi despărțită de matricea sa ideologică și nici de instrumentele de subversiune de care dispune Kremlinul: fermele de boți, pseudomass-media online, campanii orchestrate prin mesaje criptate Telegram sau WhatsApp în timpul proceselor electorale ș.a.

Luând calea unei revoluții pro-europene în 2014, Ucraina s-a separat de linia trasată de Moscova pentru fostele sale republici și pentru unele dintre țările sale satelit – aceea a unei invazii lansate în numele apărării valorilor tradiționale și a „heteronormatității”.

Legile anti-LGBT+, adoptate în Europa, sunt rodul unei munci de subversiune a Kremlinului

Kievul a lucrat, încă de la invazia pe scară largă, pentru a pune sub semnul întrebării măsurile adoptate în acest domeniu sub influența partidelor sale pro-ruse, de exemplu prin ratificarea Convenției de la Istanbul privind violența împotriva femeilor sau prin inițierea un proiect de lege care recunoaște cuplurile de același sex.

Inițiative la comandă

Este timpul ca UE, ale cărei tratate și directive garantează lipsa discriminării persoanelor pe baza sexului, a orientării sexuale sau a identității lor de gen, să învețe lecțiile războiului cultural purtat prin toate mijloacele, inclusiv militare, de către Rusia.

Pentru aceasta, este imperativ să considerăm acest tip de legi nu ca o emanație a voinței populare, ci ca rod al unor acțiuni subversive coordonate de o putere ostilă principiilor și intereselor fundamentale ale UE.

Legile anti-LGBT+, adoptate în Europa, sunt rodul unei munci de subversiune a Kremlinului

La fel ca cele care vizează funcționarea mass-media independente, a justiției și societății civile și al căror obiectiv comun este slăbirea statului de drept și a spațiului public. Ca atare, instituțiile UE trebuie să activeze toate pârghiile – juridice, politice și financiare – care să le permită să atenționeze statele care, subminând suveranitatea lor națională, o pun în pericol și pe cea a celorlalte state membre.

Aceste inițiative personalizate, mai ales atunci când provin din țări clasificate printre cele mai corupte și mai puțin transparente din UE, precum Bulgaria sau Ungaria, sunt, mai mult ca niciodată, incompatibile cu beneficiile statutului de stat membru al UE.

Cât despre țările Uniunii în care auxiliari și alți idioți utili ai obsesiilor civilizaționale putiniste sunt încă ținuți în limbul puterii, ele trebuie să trateze diatribele anti-LGBT+ și anti-gen nu ca obiect al tranzacțiilor electorale, ci ca semn distinctiv al unor mișcări/formațiuni care atacă libertățile și care sunt expuse influenței unei puteri străine agresive.

– Maxime Forest, politolog și cercetător la Sciences Po –

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Grecia a suferit un accident vascular cerebral în timpul unui concert

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Grecia a suferit un accident vascular cerebral în timpul unui concert Una dintre cele mai populare cântăreţe din...

Germania, pregătită să devină ‘un pilon central’ al apărării europene

Germania, pregătită să devină 'un pilon central' al apărării europene Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat joi, la Vilnius, că ţara sa este...

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps  Google introduce avertismente pentru locurile cu recenzii false, o noutate binevenită pentru...

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei Melania Trump a discutat despre tentativele de asasinat asupra soțului său, într-un interviu rar,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.