Legislativul ucrainean votează pentru demiterea ministrului de Finanţe

Publicat:

Parlamentul ucrainean va decide joi prin vot dacă îl va demite sau nu pe ministrul de Finanţe, Oleksandr Danylyuk (foto), a declarat reprezentantul preşedintelui Petro Poroshenko în Parlament, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Premierul ucrainean, Volodymyr Groysman, a cerut în mod oficial Parlamentului să îl demită pe ministrul de Finanţe, Oleksandr Danylyuk, după o dispută publică între cei doi. Premierul Groysman a respins candidatul propus de Danylyuk pentru postul de viceministru de Finanţe responsabil pentru politica fiscală. În replică, Danylyuk l-a acuzat pe Groysman că favorizează candidaţi aleşi de persoanele din apropierea preşedintelui Petro Poroshenko.


Citeşte şi: Vaticanul ‘se leapădă’ rând pe rând de preoţii pedofili

Această dispută vine într-un moment delicat pentru autorităţile de la Kiev, care încearcă să convingă creditorii internaţionali să elibereze o nouă tranşă din programul de sprijin întârziat în valoare de 17,5 miliarde de dolari.

Iryna Lutsenko, reprezentantul preşedintelui Petro Poroshenko în Parlamentul de la Kiev, a declarat jurnaliştilor că membri din grupul său parlamentar se vor întâlni la ora 15.00 (12.00 GMT) şi vor supune la vota demiterea ministrului de Finanţe.

Citeşte şi: Kim Jong-Un a implorat ‘în genunchi’ pentru un summit cu Trump (Rudy Giuliani) 

În condiţiile în care ministrul de Finanţe este pe picior de plecare, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare a subliniat că este important pentru Ucraina să menţină cooperarea cu Fondul Monetar Internaţional pentru a obţine o nouă tranşă din acordul de împrumut, considerată vitală pentru Ucraina.

Tot joi, Parlamentul ucrainean urmează să se pronunţe prin vot asupra înfiinţării unui tribunal special anti-corupţie, una din condiţiile cheie impuse de Fondul Monetar Internaţional pentru eliberarea unei noi tranşe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.