Legumele care ne pot hidrata indiferent de vremea de afară! Sunt perfecte pentru sănătatea noastră

Publicat:

Legumele care ne pot hidrata indiferent de vremea de afară! Sunt perfecte pentru sănătatea noastră

Cu toții am fost nevoiți să facem față caniculei care a pus stăpânire pe țara noastră în această lună, iar indiferent de cât de ocupați am fi de-a lungul zilei, nu trebuie să uităm să ne hidratăm suficient. Din fericire, indiferent dacă vorbim despre perioade de caniculă extremă, ori de mijlocul iernii, există unele legume banale care ne vor ajuta să rămânem hidratați foarte ușor!

Un detaliu extrem de important pentru sănătatea organismului nostru este nevoia de a ne hidrata suficient, iar, din păcate, mulți dintre noi nu bem îndeajuns de multă apă, de-a lungul zilei.


Mai ales în ultima perioadă, în care canicula extremă a pus stăpânire pe țara noastră, nu trebuie să uităm să bem îndeajuns de multe lichide, pentru a rezista în fața vremii. Din fericire, avem posibilitatea de a ne hidrata și prin alimente, iar unele legume anume pot fi foarte utile în acest scop!

Citește și: Ziua Mondială de combatere a Hepatitei

Iar o legumă cu totul neașteptată care ne poate ajuta să rămânem hidratați este salata verde! Aceasta are un conținut foarte ridicat de apă, de aproximativ 96%, iar într-o cană de salată vom avea mai bine de un sfert de cană de apă, dar și un gram de fibre, cât și undeva în jur de 5% din necesarul zilnic de folat. În plus, salata are și un conținut ridicat de vitamina A și K.

Legumele care ne pot ajuta să rămânem hidratați

Un alt aliment extrem de util atunci când ne dorim să românem hidratați sunt roșiile! Acestea conțin undeva în jur de 94% apă, cât și vitamine precum A și C, minerale și pot fi și foarte utile pentru a ne susține sistemul imunitar. Roșiile conțin fibre, antioxidanți, dar și licopen.

Iar nu în ultimul rând, o altă legumă foarte utilă atunci când dorim să rămânem hidratați este castravetele! Aceștia conțin undeva în jur de 95% dar și potasiu, magneziu, cât și vitamina K. Mai mult decât atât, un alt detaliu foarte util atunci când vine vorba despre castraveți este faptul că ei au un conținut foarte scăzut de calorii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

ANI a stabilit avere nejustificată la un ales local de peste 2 milioane 800 mii lei

ANI a stabilit avere nejustificată la un ales local de peste 2 milioane 800 mii lei Autoritatea Națională de Integritate a finalizat controlul averii și...

Germanul Rico Krieger, condamnat la moarte în Belarus, îi cere lui Lukaşenko să îl graţieze

Germanul Rico Krieger, condamnat la moarte în Belarus, îi cere lui Lukaşenko să îl graţieze Cetăţeanul german Rico Krieger, condamnat la moarte în Belarus pentru...

Dumitru Alaiba: Numărul companiilor din Republica Moldova care exportă în UE se află într-o continuă creștere

Dumitru Alaiba: Numărul companiilor din Republica Moldova care exportă în UE se află într-o continuă creștere „Numărul companiilor moldovenești care exportă în UE se află...

Reuters: Rusia foloseşte drone ieftine pentru a localiza apărarea aeriană a Ucrainei

Reuters: Rusia foloseşte drone ieftine pentru a localiza apărarea aeriană a Ucrainei Rusia a început să includă drone noi, de fabricaţie ieftină, în atacurile sale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.