Leonid Sluţki, ales succesor al lui Vladimir Jirinovski la conducerea Partidului ultranaţionalist rus LDPR

Publicat:

Partidul ultranaţionalist rus LDPR l-a ales vineri şef pe economistul Leonid Sluţki, la o lună şi jumătate după moartea lideruluisău istoric şi emblematic Vladimir Jirnovski, ale cărui idei anti-occidentale s-au impus în viaţa publică rusă, relatează AFP , scrie news.ro .

Formaţiunea a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că Leonid Sluţki, în vârstă de 54 de ani, a fost ales în unanimitate în cadrul unui Congres, la Moscova.


Citește și : Putin vrea să restaureze imperiul rus şi războiul ar putea să nu se încheie în 2022

El era singurul candidat.

Leonid Sluţki este preşedintele Comisiei Afacerilor Externe din cadrul Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus.

El a făcut parte din delegaţia Moscovei la negocieri de pace cu Kievul, negocieri care se află într-un punct mort din martie.

Sluţki, de formaţie un economist, este deputat în Duma de Stat din 2000.

El a promis vneri, după ce a fost ales, ”să consolideze” programul social al partidului său, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

În 2018, Leonid Sluţki a fost acuzat de hărţuire sexuală de către mai multe jurnaliste ruse – acuzaţii rare în Rusia, o ţară care a rămas foarte mult în urmă în lupta împotriva violenţelor sexiste.

O comisie din cadrul Dumei nu a dat curs acestor acuzaţii, pe care cel vizat le-a respins în bloc.

OPOZIŢIE DE FAŢADĂ

Partidul Liberal-Democrat (LDPR) a fost înfiinţat în 1992 de către Vladimir Jirinovski.

El a obţinut 7,55% dintre voturile exprimate în alegerile legislative din 2021, după Partidul Comunist (18,93%) şi Partidsul Rusia Unită al lui Vladimir Putin (49,82%).

Vladimit Jirnovski, clasat de extremă dreapta, care a murit în aprlie la vârsta de 74 de ani, a participat la aproape toate alegerile prezidenţiale din Rusia modernă.

Partidul său a fost mereu reprezentat în Parlament şi este vizibil în instanţe locale şi naţionale.

Citește și : Armele au devenit cauza principală de deces în rândul tinerilor americani

LDPR este însă acuzat de faptul că joacă un rol de opoziţie de faţadă care, într-un final, se aliniază întotdeauna mairilor decizii ale lui Vladimir Putin.

Ideile anti-occidentale ui lui Vladimir Jirinovski – obsedat de grandoarea Rusiei -, care păreau extreme în anii ’90, s-au impus puţin câte puţin în viaţa publică rusă, incluisv la Kremlin.

La sfârştul lui 2021, Jirinovski a prezis că anul 2022 ”nu va fi un an paşnic, ci va fi anul în care Rusia va reveni o putere”, anunţând astfel invazia militară a Ucrainei de către Rusia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.