X

Leoparzii zapezilor, filmati pentru prima data în Tibet

Mai multi leoparzi ai zapezilor au fost filmati, pentru prima data, în estul Tibetului, cu ajutorul camerelor cu infrarosu, informeaza luni presa chineza, preluata de DPA, conform agerpres.

”Am înregistrat imagini cu pui de leoparzi împreuna cu mamele lor, un indicator al faptului ca exista câteva exemplare care traiesc în aceasta regiune”, a declarat Zhao Xiang, directorul 25, pentru Xinhua.

Camerele au fost instalate în valea râului Nujiang, cunoscut si sub numele de râul Nu, unul dintre ultimele ”râuri salbatice” din Asia, pe cursul caruia nu s-au ridicat baraje sau alte constructii, potrivit organizatiei nonprofit americane din domeniul mediului International Rivers.

Prezenta leoparzilor ar putea fi un semn ca eforturile specialistilor în protejarea mediului dau roade, precizeaza Xinhua.

Leoparzii zapezilor sunt considerati specie ”vulnerabila” de catre Uniunea Internationala pentru Protejarea Naturii, care estimeaza ca în lume exista între 2.500 si 10.000 de exemplare.

Tibet este o regiunea autonoma în cadrul Chinei din 1951.

Tags: leoparzi ai zapezilorNujiangShan Shui Conservation CentertibetUniunea Internationala pentru Protejarea NaturiiZhao Xiang
Categorii: Știrile zilei