X

Letonia ajută Republica Moldova să-şi armonizeze legislația națională cu cea a UE

Letonia ajută Republica Moldova să-şi armonizeze legislația națională cu cea a UE

Republica Moldova și Letonia vor consolida colaborarea în domeniul armonizării legislației naționale cu cea europeană. Despre conlucrarea dintre state s-a discutat astăzi în cadrul unei întrevederi dintre ministra Justiției de la Chișinău, Veronica Mihailov-Moraru, și ministra Justiției de la Riga, Inese Lībiņa-Egnere, care întreprinde în perioada 9-10 septembrie o vizită la Chișinău.

„Suportul partenerilor noștri de dezvoltare este crucial în acest parcurs de pre-aderare la UE. Suntem foarte recunoscători colegilor de a oferi expertiză în armonizarea legislației, inclusiv în procesul de integrare europeană”, a declarat ministra Justiției Republicii Moldova, Veronica Mihailov-Moraru.

Citeşte şi: NATO condamnă încălcarea spaţiului aerian al României de către drone ruseşti – Stiripesurse.md

Ministra Justiției din Letonia, Inese Lībiņa-Egnere, a apreciat progresele realizate de Republica Moldova în parcursul său de integrare europeană. Cu toate acestea, oficiala a subliniat că mai sunt necesari „mulți pași importanți”, în special în domeniul justiției.

Letonia ajută Republica Moldova să-şi armonizeze legislația națională cu cea a UE

„Am discutat mai multe subiecte, dar unul dintre ele pe care aș dori să-l subliniez este cât de important este pentru fiecare democrație și, în special, pentru Republica Moldova, să își apere principiile, în special principiile democrației”, a declarat Inese Lībiņa-Egnere.

Evaluarea conformității legislației naționale cu cea a Uniunii Europene a demarat în februarie, curent. Pe 25 iunie, UE a lansat oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Țara noastră urmează să negocieze cu fiecare țară a UE pe 35 de capitole. Reforma justiției este una din principalele condiționalități în parcursul de aderare.

Autoritățile de la Chișinău au stabilit drept obiectiv aderarea la Uniunea Europeană până în anul 2030.

Tags: Inese Lībiņa-EgnerelegislatieLetoniauniunea europeanaVeronica Mihailov-Moraru
Știrile zilei